Autor: Tööstusuudised.ee • 3. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soojatootja investeerib alanud aastal ligi 6 miljonit eurot

N.R. Energy Tapa katlamajast
Foto: N.R. Energy
Eesti üks suuremaid soojatootjaid maapiirkondades OÜ N.R. Energy investeerib 2019. aastal kokku ligi 6 miljonit eurot kaugküttevõrkude renoveerimiseks ja laiendamiseks. Suurimad investeeringud teeb ettevõte Tapa uue reservkatlamaja rajamiseks ja Rummu aleviku kaugküttevõrgu renoveerimiseks.

Lääne-Virumaal Tapal on kavas ehitada Leina tänavale uus biokütusel reservkatlamaja, mille maksumuseks kujuneb umbes 2 miljonit eurot, teatas ettevõte. Samuti on Tapal 21 klienti kokku 31 hoonega avaldanud soovi liituda kaugküttega, milleks tuleb rajada 3,3 kilomeetrit uut kaugküttetorustikku. Investeeringute maht võrgu laiendamiseks ning renoveerimiseks on orienteeruvalt 1,5 miljonit eurot.

2019. aastal valmib plaanide järgi suurem osa Harjumaa Rummu aleviku uuest biokütusel katlamajast ja ligi 2 kilomeetrit uut kaugküttetorustikku. Kokku investeerib firma Rummus umbes 2 miljonit eurot. Koostöös Lääne-Harju Vallavalitsusega valmib ka Keila-Joa uus katlamaja ja soojatorustik.

N.R. Energy juhatuse liikme Ahto Tisleri sõnul loovad investeeringud eelduse kaugkütte hinna langetamiseks soojatarbijatele. „Kaasaegsete küttetorustike rajamine vähendab kadusid ning lubab mitmel pool liituda uutel ettevõtetel ning elumajadel. Uued katlamajade töötavad efektiivsemalt ja kasutavad taastuvenergiat, mis omakorda lubab toota sooja keskkonnasäästlikumalt,“ rääkis Tisler.

2019. aastal jätkab N.R. Energy investeerinute ettevalmistamist ka Loksa, Rõngu, Märja, Laekvere, Klooga ja Orgita katlamajadesse ning Märja, Turba, Märjamaa, Laekvere, Klooga, Oisu ja Tarbja kaugküttetorustikesse. Kokku ulatuvad need investeeringud lähiaastatel veel umbes 8 miljonit euroni.

2018. aastal rekonstrueeris N.R. Energy kogu Loksa linna kaugküttetorustiku. Kokku ehitati 4,8 kilomeetrit uut eelisoleeritud torustikku hinnaga ligi 2 miljonit eurot. Tapal suurenes N.R. Energy omandis olevate uute soojatorustike võrk 0,4 km võrra. Firma investeeris selleks umbes 100 000 eurot.

1997. aastal asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy varustab soojusenergiaga 23 kaugkütte võrgupiirkonda üle Eesti ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30 mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused, asutused ja ettevõtted.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077