Harju Elektri tütarfirma hakkab araablastele alajaamu ehitama

Harju Elekter
Harju Elekter

Tallinna börsil noteeritud Harju Elektri tütarfirma Harju Elekter Elektrotehnika sai suure lepingu Soome firmalt, et ehitada Araabia Ühendemiraatidesse minevaid alajaamu.

Harju Elekter Elektrotehnika sai suure tellimuse Soome ettevõttelt Konecranesilt: aasta jooksul tuleb tal ehitada 54 eriotstarbelist alajaama, mis lähevad edasi Araabia Ühendemiraatidesse. Tehingu hinda ettevõte ei avalikusta. Mõlemad ettevõtted põhjendavad seda lepingu sätetega.

"Alajaamade tootmine kontserni Eesti ja Soome tehastes on viimaste aastate jooksul olulisel määral suurenenud, ulatudes praegu keskmiselt 4000 alajaamani aastas," teatas Harju Elekter börsiteate vahendusel.

Konecranes on Soome päritolu tõsteseadmetele spetsialiseerunud kontsern. Ettevõtte müügitulu jäi 2017. aastal 3,1 miljardi euroni, puhaskasum küündis 0,2 miljardi euroni. Kontserni aktsia ei jäänud mullusest langusest puutumata: väärtpaber odavnes Soome börsil 12 kuuga 32% ning kaupleb praegu 26 eurol.

Langusest ei jäänud puutumata ka Harju Elektri enda aktsia, mis odavnes Tallinna börsil 17%. Täna ennelõunal tõusis aktsia 0,24%, 4,13 eurole.

Osale arutelus

  • Liina Laks

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara