Palts: valitsus peab võõrtööjõu küsimusega tõsiselt tegelema hakkama

Mait Palts
Mait Palts

Kuigi Eesti ettevõtjad tõmbavad üha rohkem välisinvestorite tähelepanu, peab valitsus heitma kõrvale poliitilised skandaalid ja hakkama tegelema tõsiselt võõrtööjõu küsimusega, toonitab kaubandus-tööstuskoja juht Mait Palts.

Paltsi sõnul on endiselt suurim probleem süvenev tööjõupuudus ja valitsuse võimetus võõrtööjõu teemat isegi arutada. "Probleem tõstis kvoodi täissaamisega pead juba 2016. aastal ning viimase kahe aastaga on see veelgi süvenenud. Näiteks 2018. aastal sai vöörtööjõu kvoot täis juba kevadel. Jääb vaid küsida, mis saab 2019. aastal?“ küsis Palts.

Ühtlasi nähtub Paltsi sõnul OSKA tööjõuprognoosist, et aastani 2026 jääb Eesti töötajate arv samaks. "See ei tähenda, et samaks jääks tööjõuvajadus," toonitas kaubandus-tööstuskoja juht.

"Tagamaks majanduse jätkuv areng ja Eesti ettevõtjate hea käekäik, on selge, et meil on jätkuvalt väga vaja kvalifitseeritud tööjõudu, mida praegu on raske leida," ütles Palts. Hoolimata sellest, et teema on poliitiliselt tundlik, tuleb Paltsi hinnangul valitsusel sellega kiiresti tegeleda.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara