Tarmeko juht: Est-Fori eriplaneeringu lõpetamine oli majanduslikult väga kahjulik otsus

Jaak Nigul
Jaak Nigul

Tarmeko kontserni juhi Jaak Niguli sõnul ei ole need eestlased, kes võitlevad tselluloositehase ja metsade mahavõtmise vastu, endale teadvustanud, kust tuleb raha. Est-Fori tehase eriplaneeringu lõpetamine oli tema sõnul aga majanduslikult äärmiselt kahjulik otsus.

Jaak Niguli sõnul on hiljutine valitsuse otsus lõpetada Est-Fori tehase eriplaneerig majanduslikult äärmiselt kahjulik otsus.

“Kahju on. Ühest küljest sellepärast, et jäeti uurimata, kas Eestisse saaks sellist tehast rajada. Teine asi muidugi on see, et kuna Eestis on puidukeemiatööstust suhteliselt vähe – võrreldes meie naaberriikidega –, jääb meil teenimata väga suur lisandväärtuse hulk. See on meile majanduslikult äärmiselt kahjulik otsus,” ütles Nigul Ärilehele.

Niguli sõnul oleks sellist tehast Eestile väga vaja. “Kui metsa raiutakse, siis tüvest tekib paratamatult ka paberipuu ja küttepuu. Järelikult oleks tark sellest midagi teha – midagi sellist, millest saaks võimalikult palju lisandväärtust, mida saaks ühiskonnas ümber jagada. Kui me puitu kõrgematele astmetele ei väärinda, siis me lihtsalt jääme tohutust hulgast rahast ilma,” selgitas ta.

Ta juhtis tähelepanu, et Soomes on umbes 50 ja Rootsis umbes 30 puidukeemiatehast ja need arvud räägivad iseenda eest. 

Loe pikemalt Ärilehest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara