Autor: Väinu Rozental • 20. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konesko juht: tahan järgnevateks sajanditeks midagi maha jätta

President Toomas Hendrik Ilves andis Eesti Vabariigi 97. aastapäeva eel Rakvere teatris Eestile osutatud teenete tunnustamiseks 99 inimesele riiklikud autasud. Üks tunnustuse saajatest oli Mart-Järvo Hirtentreu.
Foto: Raul Mee
Elektrimootoreid ja sildkraanade detaile tootva ASi Konesko tegevjuhil ja kaasaktsionäril Mart-Järvo Hirtentreul dividendiraha kulutamisega probleeme pole – enamiku vabast rahast on ta suunanud ajalooliste objektide restaureerimisele.

Konesko suuremad omanikud on Soome firma Konecranes Finance Oy (49,46 protsenti) ja Mart-Järvo Hirtentreu (46,01 protsenti). 2017. aastal maksis Konesko omanikutulu 2,2 miljonit eurot, aasta varem 2 miljonit, selgub eile ilmunud Dividendi TOPist.

Järgneb intervjuu Mart-Järvo Hirtentreuga.

Konesko omanikud on olnud usinad dividendivõtjad. Kas teil on dividendide maksmisel kindlad reeglid kujunenud?

Oleme ettevõtte ajaloo jooksul peaaegu igal aastal dividende võtnud, vaid mõni aasta on jäänud vahele. Aga see ongi ju ettevõtmise üks eesmärk: kui teenid kasumit, siis jagad teenitut, makstes selle pealt maksud ära. Konesko nõukogu otsustab dividendide maksmise ja suuruse. Senimaani on kõik seda meelt olnud, et kui rahaline seis lubab, siis võtame dividende.

Seega on firmal hästi läinud. Kas ka tänavu?

Sellel aastal on läinud väga hästi. Ma arvan, et tuleb 10-protsendiline tõus, võrreldes 2017. aastaga.

Tänu millele?

Tänu majanduse üldisele kasvule ning tänu sellele, et vajadus tõsteseadmete ja kraanade järele on maailmas suurenenud. Aga eks me ise ka kogu aeg tõhustame tootmist. Meie eesmärk on toota kvaliteetselt ja efektiivsemalt, sellega me tegeleme iga päev.

Terve Dividendi TOPi leiab SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077