Autor: Dmitri Fefilov • 21. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aquaphor teeb Eestis suurinvesteeringu

Maailma üks juhtivaid veepuhastusfiltrite tootjaid Aquaphor investeerib oma Narva ja Sillamäe tehastesse üle 20 miljoni euro, mille tulemusena saab ettevõttest üks Ida-Viru suuremaid tööandjaid.
Aquaphori suuromanikul Joseph L. Shmidtil on Eestis suured laienemisplaanid.
Foto: Tairo Lutter, Eesti Meedia/Scanpix

USA-Vene firma Aquaphori tütarettevõttel Westaqua-Investil on parajasti käsil kaks laienemisprojekti – EASi toel arendatakse välja uusi tooteid ja materjale mõlema Eesti tehase jaoks. Eraldi laiendatakse tootmist ka Sillamäel. Nende tulemusena luuakse mitusada uut töökohta.

Järgneb intervjuu Aquaphori presidendi ja suuromaniku Joseph L. Shmidtiga:

Kas projekt, mille jaoks EAS on valmis miljon eurot eraldama, on mingil viisil seotud teie laienemisega Sillamäel?

Laienemine Sillamäel on omaette teema. Sellel on oma eelarve, mis on samuti üle 10 miljoni. Kuid seda toetus ei puuduta. Toetus antakse uute toodete ja uute materjalide tootmiseks, mis toimub osaliselt Sillamäe ja Narva uutes tootmisüksustes. Laienemine on meie valdusühingu üldine programm. Meie Eesti ettevõtetesse on järgmiseks ligikaudu kaheks aastaks investeeritud üle 20 miljoni.

Mida te investeerimise all silmas peate?

Esmajärjekorras seada uue põlvkonna toodangu tootmine sisse just Eestis. Tootmine käivitub 2019. aasta teises pooles ja saavutab projektvõimsuse millalgi 2020. aasta lõpus. Meie toodang on üürikese elueaga, sest põlvkonnad vahelduvad kiiresti ja mõne aasta pärast tuleb kõik uuesti ümber vaadata.

Kas see hakkab toimuma Sillamäe ja Narva olemasolevates tehastes?

Kõik see hakkab toimuma olemasolevates tehastes. Me peame palkama inimesi, õpetama nad välja töötama uute, tipptehnoloogiliste seadmetega.

Kuidas ta kavatsete lahendada tööturul valitseva spetsialistide puuduse?

Spetsialiste lihtsalt ei ole. Sellepärast õpetame inimesed välja: õpetame insenere, õpetame keemikuid.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077