Autor: Tööstusuudised.ee • 19. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu juhatuse esimeheks valiti Jaak Nigul

Jaak Nigul
Foto: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit
Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu uueks juhatuse esimeheks valiti mööblitööstuse juht Jaak Nigul. Uus esimees näeb puidus tohutut võimalust inimtekkeliste kliimamõjudega võitlemiseks ning usub, et Eesti võiks saada puiduinnovatsiooni tiigriks maailmas.

Niguli sõnul aitab metsa- ja puidutööstus luua väga laiapõhjalist heaolu ühiskonnas. “Metsa- ja puidutööstus üks suurimaid tööandjaid maapiirkondades ja üks olulisemaid maksumaksjaid Eesti riigieelarves. Nagu Tõnu Õnnepalugi kirjutas: ‘Mets on uus põld. Palgid ja propsid on lõikus, mida see maa veel annab. Midagi me peame ju andma selle eest, et elada siin, elada hästi. Suvitadagi, puhata. Maa on helde. Mets kasvab uus.’ Nõustun Õnnepaluga, mets on meie riigi tugisammas,” sõnas Nigul pressiteate vahendusel. 

Niguli sõnul on puidul ka suur potentsiaal kliimamuutustega võitlemiseks ning Eestil läbi selle maailmas silma paistmiseks. “Kliima soojenemine ja fossiilsete toorainete kasutamine on täna üks maailma suurimaid probleeme. Puit on keskkonnasõbralik asendus fossiilsetele materjalidele,” toonitas Nigul. “Näiteks toodetakse juba täna keskkonna säästmiseks ja süsiniku sidumiseks maailmas puidust kangaid, päikesepaneele ja autosid. Miks ei võiks võtta Eesti sihiks olla innovatiivne isemajandav roheriik, kus puit asendab fossiilsed materjalid ja samal ajal hoitakse metsade mitmekülgseid hüvesid? Mina usun, et Eestil on lisaks IT-tiigrile maailmas silma paista ka biomajanduse tiigrina,” ütles Nigul lootusrikkalt.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu juhatusse valiti: Ando Jukk (Estonian Plywood AS), Anna-Greta Tsahkna (Timbeter OÜ), Ivar Dembovski (Rait AS), Jaak Nigul (Tarmeko Spoon AS), Jaan Kers (TalTech), Jaano Haidla (Graanul Invest AS), Jüri Külvik (Lemeks AS), Linnar Pärn (EMÜ), Marek Kase (Stora Enso Eesti AS), Mati Polli (Tristafan OÜ, EMPLi asutajaliige), Margus Kohava (Combimill Reopalu OÜ), Raul Kirjanen (Graanul Invest AS), Silver Rõõmussaar (UPM-Kymmene Otepää AS), Tiit Nilson (Woodwell AS) ja Tõnu Ehrpais (Viiratsi Saeveski AS). Juhatuse esimeheks valiti Jaak Nigul.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit (EMPL) on 1996. aastal asutatud valdavalt puidu- ja metsatööstusega seotud ettevõtteid ühendav mittetulundusühing. Liitu kuulub 67 liiget, sealhulgas neli erialast haridust andvat õppeasutust. Liidu tegevjuht on Henrik Välja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077