9. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolm tootmises vajalikku trendi, mida peab rakendama KOHE

Füüsilisele automatiseerimisele on täienduseks protsesside automatiseerimine.
Foto: Columbus Eesti
Tootmisettevõtete hiljutised uuringud näitavad, et surve tööstussektori muutumisele on suur. Kuid ümberkujundamine on harva üheülbaline protsess ja nii paljude trendi loovate toodete ja saadaval olevate tehnoloogiate puhul on ettevõttel raske otsustada, missugused aspektid nõuavad kohest tähelepanu ja missugused saab panna ootele, kirjutab Columbus Eesti oma blogis

Artiklis püüavad Columbuse digitaliseerimiseksperdid tuua esile praeguseid tootmissuundi ning kirjeldada kolme kõige olulisemat trendi - neid, millega tuleb tegeleda kohe.

1. Tark tehas

2018. aasta tootmisraportite põhjal tehtud uuringud näitavad, et enamik ettevõtteid mõistavad digitehnoloogia kasutuselevõtu eeliseid. Samas ei ole paljud leidnud õigeid lahendusi, mis võimaldaksid neil neid eeliseid töösse rakendada. Kasu nendest oleks aga tõenäoliselt märkimisväärne. Produktiivsuse, kvaliteedi ja vastavuse parandamine on saavutatav läbipaistvate tegevustega, mis hõlmab endas andmete voolavust läbi ühendatud masinate ja sensorite.

2. Automatiseerimine

Tööjõuturul esinevad puudujäägid ja kasvavad palgad teevad robootikasse ja automatiseeritud käitlemisse investeerimise üha atraktiivsemaks. Lisaeeliseks on see, et seadmete automatiseeritult kogutud andmeid saab hiljem kasutada ärianalüütikas toodete ja tootmise parandamiseks.

Füüsilisele automatiseerimisele on täienduseks protsesside automatiseerimine. Protsesside automatiseerimise vahendid võimaldavad automatiseerida protsesse, määrata tegevusi ja nende kinnitusi ning teha koostööd tarnijate ja klientidega.

3. Kliendikeskne lähenemine

Klientide lojaalsuse loomisel ja tuluvoogude suurendamisel on võtmeks kliendi asetamine äritegevuses kesksele kohale. See peaks hõlmama kõiki kliendikontaktide aspekte. Tänapäeval oodatakse nn hõlpsate ärivõimalustega äritegevusest, et ta pakuks tooteandmete portaale, turundusportaale, mobiilirakendusi, jõulisi automaatseid failiedastusmehhanisme, koostööprojekte ja kinnitusplatvorme. Kasvavate eksporditellimuste ja eri ajatsoonides asuvate klientide ajastul on intelligentsed veebipõhised tööriistad võimelised pakkuma kliendikoostöö jaoks nii olulist 24-tunnist tugiteenuste platvormi.

Millised on aga kolm trendi, milleks ettevõtted valmistuma peavad? Loe edasi Columbus Eesti blogist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077