Autor: Tööstusuudised.ee • 7. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna avab Tallinnas uksed Eesti suurim tööstusmess

9. novembril algab Instrutec 2018.
Foto: Instrutec
Tänasest 9. novembrini on Eesti Näituste messikeskuses avatud Eesti suurim rahvusvaheline masinatööstuse mess Instrutec 2018. Messil tutvustab ligi 90 tööstusvaldkonna ettevõtet uusimaid tooteid ja teenuseid, demoalal saab näha Eestis toodetud tipp-seadmeid, toimuvad töötoad, Targa tööstuse digitaliseerimise infopäev, visiooniseminar tööstuse tippjuhtidele ning esitletakse uut tööstuse andmebaasi Indusrty Estonia.

Messi eksponendid toovad  messikeskusesse esindusliku tootmistehnika  valiku, mida on võimalik messikeskkonnas reaalselt töötavana näha. Samuti leiab messilt valiku erinevates tootmisprotsessides kasutatavaid tööstusroboteid, automaatika ja tarkvaralahendusi pakkuvaid ettevõtteid.  Näiteks tulevad tartlased välja aasta eest valminud Fractory.co veebitarkvaraga, mis võitis äsja Saksamaal toimunud EuroBLECHi konkursil "Samm digitaalsesse reaalsusesse" esikoha.

Messil esitletakse ka  uut tööstuse andmebaasi ja päringute vahendamise keskkonda Industy Estonia, mis võimaldab  masinatöösturitel otsida omale koostööpartnereid. Seda nii tehnoloogia, kasutatava materjali, sertifikaatide, tööstusvaldkonna, EMTAKi kohase tegevusvaldkonna ja ettevõtete nime järgi. Peatselt lisandub süsteemile ka päringute vahendamise võimalus.

„Messil saab  uusi teadmisi ja kogemusi ja leiab koostöövõimalusi vahetust allikast.  Instrutecile on oodatud ka tehnoloogiahuvilised noored, messilt saadud praktiline kogemus aitab  ellu viia edasisi karjäärivalikud just tehnoloogiavaldkonnas,“ ütles Instruteci projektijuht Epp Sultsmann.

Messi teabeprogramm on sel aastal väga mahukas, läbivaks teemaks on tööstuse digitaliseerimine. Teabeprogrammi on panustanud eeskätt Eesti Masinatööstuse Liit, Tehnopol,  Eesti IKT Klaster, Eesti Elektroonikatööstuse Liit,  Klinkmann Eesti AS jpt.  

Käesoleva aasta Instruteci messi üks tippsündmusi on kogu neljapäevase päeva kestev targa tööstuse ideepäev.Ideepäeva eesmärk  on  koguda ideid tööstussektori või sellega seotud ettevõtete probleemide ja väljakutsete lahendamiseks.  Ettevõtted on esitanud lahendamiseks 12 probleemi, need on seotud   kas toote- või teenusearendusega  või ettevõtte töökorralduse ja  siseprotsessiga. 

Messi üks kõrghetki on reedel toimuv tippjuhtide päev. Seal arutatakse läbi tööstusvaldkonna suunad ja arengud järgneva 5 aasta lõikes, jagatakse kogemusi ressurrside kokkuhoiust ning näiteid sellest, kuidas tänapäevane tehnoloogia tagab efektiivsuse.

Samuti toimub kogu kolmepäevase messi vältel ohtralt seminare masinatööstuse olulistel teemadel.

Messi üks põnevamaid kohti on kindlasti In—Action ala, kus toimuvad Merkuur Oü töötoad, ja jootmise kutsevõistlused,  saab kogeda virtuaalreaalsust ning demoalal tutvuda elektri-superbike ja  Iseautoga.

Instrutec 2018 toimub Eesti Näituste AS-i koostöös Eesti Masinatööstuse Liiduga. Eesti Elektroonikatööstuse Liidu ja Eesti Plastitööstuse Liidu kaasamine on veelgi laiendanud Instrutec kandepinda tööstusvaldkonna tippsündmusena Eestis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077