30. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahur Roosaar: lahkusin Wendrest, sest näen asju teisiti

Vahur Roosaar
Foto: Eiko Kink
Lahkusin juhi kohalt, sest minu visioon erines liiga palju omaniku nägemusest. Minu hinnangul peaks ettevõte tulevikus investeerima rohkem inimestesse, rääkis Eesti suurima tektiilitööstusettevõtte Wendre pikaaegne juht Vahur Roosaar Äripäeva raadio hommikuprogrammi intervjuus.

 

Järgneb intervjuu Vahur Roosaarega:

Juhtisite Wendret 13 aastat ja töötasite seal veelgi kauem ehk aastast 2002. Miks te otsustasite pärast pikki aastaid ameti maha panna?

Seal on mitu erinevat põhjust. Võib-olla kõige olulisem oli minu jaoks see, et viimasel ajal minu ja tegevjuhtkonna ning omaniku ja nõukogu nägemused Wendrest ja selle tulevikust hakkasid üha enam erinema. Ma leidsin, et ei ole mõistlik niimoodi jätkata, kui tegevjuhil pole enam nii suurt usku asjadesse. Juhtus ka niimoodi, et samal ajal tekkisid mul muud huvitavad võimalused. Pärast pikka kaalumist leidsin, et nii mulle endale kui ka omanikule on õiglasem, kui see koostöö ära lõpetada.

Kas vastab tõele, et koos teiega lahkuvad veel teised juhatuse liikmed?

Jah, reedel oli viimane päeva ka tegelikult Wendre tootmisjuhil. Tema ei olnud küll juhatuse liige, aga ta oli juhtkonna liige ja väga oluline inimene ettevõttes. Aasta lõpus lahkub ka üks teine juhatuse liige, kes oli seotud Wendre mööblitootmise ja -müügi poolega.

Milline oli see teie visioon, mis ei läinud nõukogu esimehe omaga kokku?

Ma ei tahaks siin liiga detailseks minna ega anda hinnanguid, mis on õige või vale. Need asjad hakkasid aga liiga palju lahknema. See puudutas erinevaid küsimusi, näiteks ka ettevõtte juhtimist. Kuna Wendre on üks osa rahvusvahelisest kontsernist, siis see puudutas kontserni arengut erinevates kohtades. Lisaks ka erinevaid küsimusi operatiivsel tasandil Eestis – mis oleksid parimad lahendused nii pikemas kui ka lühemas perspektiivis. Kuna arusaamised neist põhimõttelistest küsimustest olid erinevad ja tundus, et seisukohad jäävadki erinevaks, siis nii ta läks.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Birjo Must, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077