Autor: Tööstusuudised.ee • 24. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Plastone hakkab Enstole plastkarpide komponente tootma

Plastone hakkab Enstole plastkarpide komponente tootma.
Foto: Ensto Ensek
Elektriseadmete ja -tarvikute tootja Ensto Ensek AS ning plastitööstusettevõte Plastone OÜ sõlmisid allhankelepingu, mille raames hakkab Plastone alates uuest aastast Enstole plastkarpide komponente tootma.

Ensto Group tegevjuht Ari Virtanen selgitas pressiteates, et antud lepingu raames rendib Ensto Lasnamäel asuva tootmishoone, müüb oma tootmismasinad Plastone kontsernile ning alustab allhanke raames Enstole plastkomponentide tootmist. "Meie jaoks on see oluline samm Ensto strateegia elluviimisel, tõstmaks oma väärtust tunnustatud elektrilahenduste pakkujana. See võimaldab meil keskenduda oma võtmetegevustele tehnoloogiaettevõttena ja tugevdada ettevõtte konkurentsivõimet, et paremini vastata kasvavale nõudlusele ja laiendada oma tooteportfelli. Oleme teinud Plastone kontserniga koostööd juba mitu aastakümmet ning värske koostööleping saab kindlasti järjekordseks edulooks meie ühistes projektides," sõnas Virtanen.

Plastone ja selle kontserni omaniku Saxo grupi tegevdirektori Jari Vuorineni sõnul on Ensto Lasnamäe tehas kaasaegne ning hästi juhitud. "Plastone jaoks on tegemist olulise sammuga, mis viib meid täiesti uuele arengutasemele, võimaldades pakkuda oma klientidele suuremat valikut. Lisaks sellele annab see meile suurepärase kasvuvõimaluse arvestades tuleviku väljavaateid. Ühendades meie teadmised ja parimad praktikad, oleme võimelised arendama meie äritegevust, pakkudes parimat meie klientidele," sõnas Plastone tegevdirektor Jari Vuorinen.

Plastitööstusettevõte Plastone on plastitivalu tootmisettevõte, kelle peamisteks klientideks on tervishoiu- ja elektriseadmete globaalsed turuliidrid. 17 miljoni euro suuruse käibega Plastone kontsernis töötab 140 inimest ning ettevõtte tehased asuvad Soomes Nurmijärvis, Sauel ja Haapsalus. Plastone on osa Björnbergi perekonna omanduses olevast Saxo grupist, mis on keskkonnasõbralik ja kasvav suurkorporatsioon. Koostöös Plastonega kasvatatakse Lasnamäe tehase tootmismahtu ning investeeritakse tehase tootmistegevuse arendamisesse. Plaanis on suurendada tehase erinevate seadmete kasutust ning tõsta seega tehase töö efektiivsust.

Elektriseadmete ja -tarvikute arendamisele ning disainimisele spetsialiseerunud Ensto pakub elektrialaseid lahendusi, et parandada võrkude, hoonete ja transpordi ohutust, funktsionaalsust, töökindlust ja tõhusust. Rahvusvaheline tehnoloogiafirma ja pereettevõte asutati 1958. aastal ning täna töötab Enstos enam kui 1600 spetsialisti Euroopas, USAs ja Aasias. Aastal 2017 moodustas kontserni käive 261 miljonit eurot. 

Ensto Lasnamäe tehases asuvate masinate üleandmine toimub 1. jaanuaril 2019 ning tehase üleandmine viiakse lõpule hiljemalt 1. aprilliks 2020. Kõigile töötajatele, kelle tööd antud muudatus puudutab, pakutakse Ensto või Plastone poolt uusi töövõimalusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077