Hekotek: maksudega mängimine annab investeeringutele tagasilöögi

Heiki Einpaul
Heiki Einpaul

Masinaehitusettevõtte Hekotek juht Heiki Einpaul ütles, et kuigi investeeringuid teeb Eesti masinasektor aktiivselt, oleksid need veelgi suuremad, kui poleks pidevat maksudega mängimist.

„Kõik me investeerime. Kui palju me aga investeerime ja kui kergekäeliselt investeeringuid tehakse, siis sellele on antud maksudega mängimisega tõsine hoop,“ tõdes Einpaul Äripäeva konkurentsiraporti analüüsi kommenteerides.

Konkurentsiraportis seisab, et sektori juhid on väga altid oma ettevõtte seadmetesse ja laienemisse investeerima. Raporti kohaselt teatas iga neljas küsitluses osalenud juht, et plaanib enam kui miljoni euro suurust investeeringut.

Kõiki kummitav tööjõupuudus

Kui investeeringud ülemäära suur probleem pole, on asjalood hoopis kriitilisemad tööjõuga. Ekspordivõimekust piirab tema sõnul enim just kvalifitseeritud tööjõu puudus. „Me ei plaani plahvatuslikku laienemist ja saame hakkama oma tööjõuga. Palgasurve aga on,“ tõdes Einpaul.

„Kui me tahaksime kaks korda suurendada oma käivet, siis selleks meil tööjõudu pole. Selleks me plaane ei tee,“ ütles Einpaul.

Osale arutelus

  • Pille Ivask, Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara