Autor: Tööstusuudised.ee • 19. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusuudised eetris esmaspäeval: head inseneri tööjõuturult naljalt ei leia

Meelis Viisileht ja Dmitri Jekimov
Foto: Roberta Lupp
Esmaspäeval, 22. oktoobril on Äripäeva raadio eetris järjekordne "Tööstusuudised eetris", kus seekord on fookuses insenerid ja inseneeria. Teemat lahkavad Teamwork Engineeringu juht Meelis Viisileht ja Deck Engineeringu juht Dmitri Jekimov.

Paljude teiste teemade hulgas on saates fookuses ka inseneride hulk ja järelkasv. 

Olukorras, kus noorte huvi tehnoloogiaalade ja inseneeria vastu on pigem leige, on inseneride leidmine tööjõuturult keeruline. "Head inseneri ei ole lihtne tööjõuturult leida. Aastate jooksul on meil läbi käinud palju inimesi ja meie süsteem on eelkõige selline, et noored tudengid tulevad praktikale ja hiljem jäävad tööle. Neid on olnud umbes kümmekond, kes on aegade jooksul Teamwork´ist läbi käinud. Oleme ka turult insenere juurde võtnud, aga ega head inseneri lihtne leida ei ole, nad on enamasti kuskil tehastes hõivatud,"kommenteeris Meelis Viisileht saates. 

Temaga nõustus ka Dmitri Jekimov. "Ega insenere täna väga palju saadaval ei ole, see on fakt. Insenere on vaja igale poole aina rohkem ja rohkem, aga saadaval on neid aina vähem ja vähem. Ma kardan, et lähitulevikus jõuame olukorrani, et peame lisaressursi leidmiseks ikkagi väljapoole minema," kommenteeris Dmitri Jekimov. 

"Tööstusuudised eetris" järjekordne saade on eetris esmaspäeval, 22. oktoobril kell 13.00 Äripäeva raadios sagedusel 92,4 MHz 

Saadet juhib Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetab Radius Machining.  

Eelmist saadet, kus oli juttu 7.-9. novembril toimuvast Instrutec 2018 messist, saad järele kuulata SIIN

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077