15. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Est-For loodab valitsuse meelemuutusele

Margus Kohava
Foto: Andras Kralla
Hoolimata sellest, et valitsus otsustas Est-Fori tselluloositehase eriplaneeringu lõpetada, loodab Est-For värskele riigikohtu otsusele tuginedes, et riik muudab meelt.

Eelmisel nädalal tuli teade, et riigihalduse minister Janek Mäggi pikendas Est-Fori palvel puidurafineerimistehase eriplaneeringu lõpetamise eelnõule vastamise tähtaega 3. novembrini. Tähtaja pikendamise taotluses toob Est-For põhjusena potentsiaalse uue asukoha leidmise konsultatsioone Räpina, Võru, Setomaa ja Saarde valdadega, mille tulemused võivad oluliselt mõjutada eelnõule esitatavat arvamust. Investorid ei välista, et nimetatud valdadele lisandub teisigi.

Tehase eestvedaja Margus Kohava kinnitas, et Est-For soovib endiselt edasi minna praeguse planeeringuga, laiendades seda uute asukohtadega. "Riigikohtu 11.10.2018 lahendi kohaselt on riigi eriplaneeringu (REP) algatamisel määratud planeeringuala vaid indikatiivne ning juba käimasoleva REPi menetluse raames ei ole välistatud asukoha otsimine ka väljaspool algset planeeringuala. Sellest tulenevalt on kindlasti käimasolevas REPi menetluses võimalik asukoha valiku ala laiendada või seda muuta," sõnas ta. Kohava sõnul peab valitsus siin otsuse langetama.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077