3. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuest aastast langeb Elektrilevi klientidele võrgutasu keskmiselt 8 protsenti

Foto: Julia-Maria Linna
Konkurentsiamet kooskõlastas Elektrilevi hinnataotluse, mille kohaselt langeb võrgutasu 1.jaanuarist ettevõtetele keskmiselt üheksa protsenti ja koduklientidele kuus protsenti. Seejuures teatab Elektrilevi uute energiamahukamatele ettevõtetele mõeldud paketide lisandumisest, kus võrguteenuse maksumust on Elektrilevi hinnangul võimalik vähendada ligikaudu viiendiku võrra.

Võrgutasu vastab Elektrilevi juhatuse liikme Priit Treiali sõnul võrguühenduse valmishoidmiseks tehtavatele kuludele. "Tasu ei sõltu niipalju sellest, kui palju elektrit liinidest läbi liigub, vaid eelkõige ühenduse olemasolust ja selle võimsusest," sõnas Treial.

Ta lisas, et kulupõhisem hind aitab kasvatada Eesti majanduse konkurentsivõimet. “Suuremad tarbijad on seni kandnud proportsionaalselt suurema osa Eesti elektrivõrgu ülalpidamiskuludest ja see on teinud võrgutasu neile muu Euroopaga võrreldes suhteliselt kallimaks. Võrgutasu langus annab oma panuse sellesse, et meie tootmine ja ettevõtlus, samuti välisinvesteeringute Eestisse toomine oleks edukam,” märkis Treial.

Koduklientidele langeb võrgutasu keskmiselt 6 protsenti. Ühtlasi langevad järgmisest aastast mitmed Elektrilevi lisateenuste hinnad – näiteks odavnevad lülitamised ja peakaitsme vahetus.

Alates novembrikuust teavitab Elektrilevi kirjaga kõiki kliente, kel seoses hinnamuudatusega on kasulik ka võrgupaketti vahetada. Koduklientidele soodsamaks osutuva paketivahetuse teeb Elektrilevi automaatselt ära ja annab kliendile sellest kirjaga teada.

Möödunud aastal langes võrguteenuse keskmine hind Elektrilevi klientidele kahe hinnamuudatusega kokku 9 protsenti. Võrgutasu moodustab elektriarvest keskmiselt kolmandiku.

Elektrilevi on Eesti suurim jaotusvõrguettevõte, kes haldab kokku ligikaudu 60 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077