Autor: Tööstusuudised.ee • 2. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes kandideerivad AASTA TÖÖSTURi tiitlile

Aasta töösturi tiitlile kandideerivad Toomas Kalev, Heiki Einpaul ja Arno Kütt.
Foto: Äripäev
Aasta töösturi konkursile esitati kokku 13 kandidaati, kelle hulgast selgitas žürii hääletuse teel välja TOP3. Aasta tööstur kuulutatakse välja 22. novembril toimuval konverentsil Tööstuse äriplaan.

AASTA TÖÖSTURi tiitlile kandideerivad (tähestlikulises järjekorras):

1) Arno Kütt, Cleveron

Esitaja: Eesti Masinatööstuse Liit

Arno Kütt on tõestanud, et sellises kohas nagu Viljandi, on Eesti kapitalil põhineval ettevõttel võimalik maailmatasemel toodet arendada ja seda ka edukalt müüa. "Varem ei oleks keegi uskunud, et Tallinna insenerid kolivad Viljandisse. Nüüd on see uus reaalsus. Cleveroni meeskond on proaktiivne, magneetiline ja kujundab maailmas väga positiivsel tasemel kogu Eesti ja meie tööstuse mainet," põhjendas liit.

2) Heiki Einpaul, Hekotek

Esitaja: Äripäev

Hekotek on silmapaistev masinatööstusettevõte, mille areng on märgatav. Alles augustis selgus, et Hekotek on sõlminud 13miljonilise lepingu, mille järgi tarnitakse täiskomplekt puidugraanulitehase seadmeid Nghe AN provintsi Vietnamis. "Tegemist on Eesti mõistes tõeliselt suure tehinguga ja see on kindel alus Heiki Einpauli esitamiseks aasta töösturi konkursile. Veelgi enam, ettevõte loodab, et tegemist on alles esimese projektiga mitmest Aasias. Äripäeva mõistes toetab Einpauli ka asjaolu, et tegemist on töösturiga, kes võtab julgelt sektori nimel ka ajakirjanduses sõna.

3) Toomas Kalev, Harmet

Esitaja: Eesti Puitmajaliit

"Meiehinnangul on puitmajasektori kõige kõvem tegija hetkel kindlasti Toomas Kalev Harmet OÜ-st. Eriti märkimisväärne on see, et kui eelmisel aastal valmis nende tehas, siis käesolevaks hetkeks on nad kõik automaatliinid ka suurepäraselt tööle saanud. Tehases toimuv on puitmajasektori kontekstis lihtsalt muljetavaldav," põhjendas liit.

 

Kes neist kolmest aasta töösturi tiitli pälvib, selgub 22. novembril konverentsil "Tööstuse äriplaan".

Lisaks nendele kolmele esitati konkursile veel kümme kandidaati, kelle nimed ka käesolevaga avaldame (tegemist ei ole pingeriviga):

Tuuli Tromp, Eolane

Johann Sulling, Thermory

Jaan Puusaag ja Jaanus Paeväli, Wolf Group (ühiskandidatuur)

Tarmo Noop, A Le Coq

Lauri Betlem, Salvest

Ülo Kivine, Saaremaa Piimatööstus

Sven Mats, Matek

Kaarel Tali, Metsä Wood Pärnu

Veljo Konnimois, Radius Machining

Urmo Sisask ja Reio Rahumägi, Hyrles (ühiskandidatuur)

 

Aasta töösturi konkurssi korraldavad Äripäev, Tööstusuudised.ee ja ABB Eesti. Aasta töösturi valimise eesmärk on tunnustada tööstusettevõtete juhte ja nende pingutusi oma ettevõtte ja sektori arendamisel. Konkursil selgub juht, kes on edukalt arendanud ettevõtet ja eksporti, viinud läbi olulisi projekte või tehinguid, panustanud sektori arengusse läbi investeeringute, laienemiste või tootearenduse. Samamoodi võib võitja olla tööstussektori eestkõneleja, kes julgeb sektori nimel ka avalikult sõna võtta ja on seeläbi teinud sektori kuuldavamaks.

Statuudi ja konkursi eeluudisega saate tutvuda SIIN

Konkurss kuulutati välja 5. septembril, kandidaate sai esitada kuni 21. septembrini. 

Žüriisse kuulusid Tanel Rebane (EAS), Jukka Patrikainen (ABB), Igor Rõtov (Äripäev), Mait Palts (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda) ja Kaupo Reede (MKM).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077