Autor: Tööstusuudised.ee • 2. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tammist: Hea on näha, et Saare laevatootjad on endale maailmas nime teinud

Rene Tammist
Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium
„Hea on näha, et Saare ettevõtjad hoiavad au sees vanu traditsioone laevaehituse näol ning on teinud endale maailmas kõva nime,“ tunnustas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Saaremaa laevatootjaid maakonna ekspordivõimekuse tõstmise eest.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist kohtus teisipäeval Saaremaa omavalitsusjuhtide ja ettevõtjatega, et rääkida Saaremaa ettevõtluse seisust ja tulevikuvõimalustest, teatas MKM. 

„Hea on näha, et Saare ettevõtjad hoiavad au sees vanu traditsioone laevaehituse näol ning on teinud endale maailmas kõva nime,“ tunnustas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Saaremaa laevatootjaid maakonna ekspordivõimekuse tõstmise eest. „Samas on Saaremaal ka palju teisi konkurentsivõimelisi ettevõtteid ja iseäranis tuleb esile tõsta tõika, et mitmed neist on panustamas kõrge lisandväärtusega teadmistemahukale tootmisele. Kindlasti saab riik partnerluses ettevõtjatega pingutada selle nimel et ettevõtjate ekspordivõimalusi laiendada ning julgustan ettevõtjaid EAS-iga koostööd tegema, sealhulgas pakutavaid toetusmeetmeid ära kasutama,“ ütles minister Tammist.Rene Tammist kohtub Saaremaal vallavalitsuse liikmetega, samuti ettevõtjatega ning külastab Tallinna Tehnikaülikooli Kuressaare väikelaevaehituse kompetentsikeskust, samuti Saaremaa Arenduskeskust ja MTÜ-d Visit Saaremaa.Saare maakonna majanduse aastane kogumaht on ligi 500 miljonit eurot, sellest eksport moodustab üle kolmandiku. Peamisteks eksporditurgudeks on Soome, Saksamaa ja Rootsi ning olulisemad ekspordiartiklid on väikelaevad, aga majanduse oluliseks osaks on ka turism, toiduaine- ja kalatööstus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077