Autor: Tööstusuudised.ee • 12. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kutsekooliõpetaja lahkumine pani tööstusettevõtte tegutsema

Veljo Konnimois
Foto: Tööstusuudised.ee
Hiljuti teatas Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool CNC-õpetaja lahkumisest välismaale. See pani tööstusettevõtte Radius Machining tegutsema ja praeguseks sõlmitud lepingu järgi annab ettevõte käesoleval õppeaastal kokku 400 tundi CNC-metallilõikepinkide loenguid.

Augustis teatas Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool, et nende ainus CNC-õpetaja lahkub välismaale paremat sissetulekut otsima.

"Olles tutvunud hilisemate asjaoludega, siis mul ei jää muud üle kui imestada, millise tasu eest peavad koolide tippspetsialistid õpetama meile, tööstustele, uusi spetsialiste," ütles Radius Machiningu juht ja omanik Veljo Konnimois Tööstusuudistele.

Konnimois lisas, et koolis õpetavate tippspetsialistide sissetulek on võrdne operaatorite sissetulekuga, kuid viimased teevad ettevõtetes üsna lihtsakoelist tööd. "Operaatori töö on stressivabam ja kohati palju kaasaegsemas keskkonnas," märkis ta. 

"Otsustasime Radiuse teise partneri Andrei Veršhininiga, et kui me kohe ei reageeri, võib olukord eskaleeruda. Võtsime kooli juhtkonnaga ühendust ja pakkusime oma abi. Olime valmis seda isegi kooli jaoks tasuta tegema, aga kool otsustas meiega lepingu sõlmida. Mõeldud – tehtud," kirjeldab ta sündmuste käiku.

Lepingu järgi aitab ettevõte käesoleval õppeaastal anda ca 400 tundi APJ (CNC-metallilõikepinkide) loenguid ning jagada praktilisi näpunäiteid. "Oleme valmis veel kaugemale minema. Koguni põhikooli tööõpetuse ja ka teiste reaalainete õpetajate motiveerimiseni stipendiumitega, et garanteerida järelkasvu tööstustele, eriti masinaehituse erialale," sõnas Konnimois ja lisas, et selleks on ta paaril korral kohtunud ka vastloodud töögrupiga, et võimalusel välja anda kuni 100 stipendiumit, tähistamaks vääriliselt EV100. "Näitamaks, et töötleval tööstusel on jõudu ja motivatsiooni ka päriselt midagi ära teha. Kas sellest ideest ka reaalselt asja saab, näitab aeg."

Radius Machining OÜ annab tänavu teist korda välja ka kuni kaks stipendiumit Tallinna Tehnikakõrgkooli masinaehituse erialal õppiva(te)le tudengi(te)le.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077