Autor: Tööstusuudised.ee • 7. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elekter Teletehnika investeeris 3 miljonit uude tootmisliini

Harju Elekter Teletehnika juhatuse esimees Alvar Sass.
Foto: Harro Puusild
ASi Harju Elekter tütarettevõte AS Harju Elekter Teletehnika avas 6. septembril oma uues tehaseosas pidulikult täisautomaatse lehtmetalli töötlemise liini.

Soome firma Finn-Power Oy poolt tarnitud robotiseeritud tootmisliini käivitamine suurendab tehase võimekust toota paindlikult ühtse voona nii väike- kui suurpartiisid tõstes hüppeliselt tehase tootlikkust ning viies tootmise kontsernis targatehase ehk Industry 4.0 tasemele, teatas ettevõte.

Lehtmetallkomponentide tootmismahu suurendamise vajadus oli tingitud kasvanud tellimuste efektiivse täitmise tagamisest nii kontserni ettevõtetele kui ka kontserniväliste klientidele.

12. oktoobril 2018 toimub Tööstuse kogemuskonverents "8 väärt lahendust", mis keskendub väärtuslikele kogemustele tööstuses. 

Harju Elekter Teletehnika juhatuse esimees Alvar Sass räägib kogemusest "Uus robotiseeritud tootmisliin ehk 365 päevaga plaanist teostuseni".

Lisaks räägib Harju Elekter Elektrotehnika tehasejuht Kristjan Rotenberg kogemusest "Kuidas tootmise timmimise abil efektiivsust kasvatada ja raha säästa?"

Tutvu ülejäänud programmiga ja registreeri SIIN

 

Tehnoloogiliste uuenduste raames soetati veel kõrgtehnoloogiline painutuspink firmalt AMADA ning täisautomaatne presstarvikute paigaldusseade firmalt Haeger, mis liideti  kaasaegse juhtimistarkvaraga lehtmetalli töötlemise FMS automaatliiniga. Lisaks renoveeriti 2300 m2 ulatuses tootmishalle, mille käigus suurenesid tütarettevõtte tootmispinnad ligi 9000 m2ni. Investeeringute maksumus kokku oli 3 miljonit eurot.

ASi Harju Elekter Teletehnika põhitegevus on kliendikohaste lehtmetalltoodete ja -lahenduste valmistamine energeetika, elektrotehnika ja ka telekomi sektorile. Lisaks tehakse allhanketöid lehtmetalli töötlemise ja viimistluse alal. ASi Harju Elekter Teletehnika 2017. aasta müügitulud olid 5,1 miljonit eurot, millest eksport moodustas 26%. Ettevõttes töötab 91 inimest.

Tänavu 50. tegevusaastat tähistav Harju Elekter Grupp on juhtiv kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete valmistaja Baltimaades ning tuntud ja tunnustatud tootja Skandinaavia riikides. Harju Elektri põhitegevusalaks on elektrienergia jaotuseks ja ülekandeks vajalike seadmete välja töötamine, tootmine ja müük. Põhitegevust toetavad lehtmetalltoodete tehas Eestis ning tööstuskinnisvara arendamine ja rentimine. Harju Elekter Grupi Eesti, Soome, Rootsi ja Leedu tehastes töötab 750 spetsialisti ning 6 kuu konsolideeritud müügitulud olid 59,8 miljonit eurot. Harju Elektri aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna Börsil.

Foto: Tööstusuudised.ee
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077