Autor: Tööstusuudised.ee • 31. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Eesti investeeris 2,5 miljonit eurot uude stantsimispinki

ABB uus stantsimispinkKaiser 3500 KN.
Foto: ABB Eesti
ABB Eesti mootorite ja generaatorite tehases installeeriti juuli lõpus uus stantsimispink, mis läks maksma pea 2,5 miljonit eurot.

Uuel töökindlamal pressil on märgatavalt suurem tootlikkus ning pikemad hooldusvälbad, mis võimaldavad jooksvate kulude kokkuhoidu. „Uus stantsimispink võimaldab teha tööd 30 protsenti efektiivsemalt,“ ütles ABB mootorite ja generaatorite äriüksuse juht Matti Pekkarinen tööstusuudised.ee-le.

Ta lisas, et pressil on mitmetasandiline ohutuskontroll, mis teeb selle operaatorite jaoks turvalisemaks ja on ühtlasi lihtsamini opereeritav, mis väljendub lühemates seadistusaegades.

ABB kaasas uue stantsimispingi Kaiser 3500 KN installeerimisse nii oma maja insenerid kui ka konsultandi väljastpoolt.

Enne uue seadme ostu kaalus ettevõte vana masina renoveerimist, kuid see lahendus poleks kasvatanud tootlikkust. Ettevõtte sõnul halvenes vana pressi seisukord iga löögiga, tähtsad sõlmed olid tolerantsidest väljas, ootamatute seisakute arv suurenes pidevalt ning süvenesid mehaanilised ja elektrilised vead.

„Kõige selle tagajärjel vähenes tootlikkus, suurenesid hoolduskulud ja vähenes varuosade saadavuse tõenäosus. Seade ei olnud enam usaldusväärne ning analüüsi tulemusena jõudsime otsusele see välja vahetada,“ lisas Pekkarinen.

Uue seadme tasuvusajaks hindab ettevõte viis aastat. „Stantsimispink töötab juba praegu kolmes vahetuses ning ka edaspidi vastavalt tootmiskoormusele,“ märkis Pekkarinen.

ABB mootorite ja generaatorite tehas toodab tuulegeneraatoreid võimsusega kuni 5 megavatti, maa- ja meregeneraatoreid, diisel- ja gaasigeneraatoreid, mootorite ja generaatorite komponente ning teostab mootorite ja generaatorite globaalset korrashoidu. Omal ajal maailma suurima tuulegeneraatorite tootja tänane toodang läheb täies mahus ekspordiks. Äriüksuse juht on alates selle asutamisest 2003. aastal Matti Pekkarinen, kes on arendanud tehase ABB Eesti suurimaks tootmisüksuseks, globaalseks tarnijaks, kus tänasel päeval töötab ligi pooltuhat inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077