Autor: Tööstusuudised.ee • 27. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikatootja Éolane Tallinn alustab kolimist uude tehasesse Lasnamäel

Eolane Tallinna uus tehasehoone.
Foto: Eolane
Eesti üks suurimaid elektroonikatööstuseid Éolane Tallinn alustab esmaspäeval, 27.augustil kolimist uude tehasehoonesse Lasnamäel, kuhu viiakse kogu tootmine täielikult üle selle aasta lõpuks.

Ligi 500 töötajaga elektroonikatööstuse tootmine liigub Tallinnas Peterburi teel asuvasse uude 11 000-ruutmeetrise pinnaga elektroonikatehasesse. Tootmine ja tarnimine samal ajal jätkuvad, sest kolitakse etapikaupa, teatas ettevõte. 

„Uus tehas aitab laiendada Éolane Tallinna tootmist ja suurendada veelgi ekspordimahtu,“ kinnitab Éolane Tallinn AS juhatuse liige Tuuli Tromp, „meie tellimused tulevad kiirelt arenevast auto- ja telekomitööstusest üle maailma ja käive on viimase kolme aastaga kasvanud enam kui kaks korda. Uus tehas annab kasvamiseks ja uue tehnoloogia juurutamiseks veel enam ruumi.“

Töötajate jaoks toob uus tehas kaasa kaasaegsemad ja ruumikamad töötingimused ja uus hoone võtab arvesse ka puuetega inimeste vajadused, tehases on ratastooliga liikujatele sobiv lift ja invatualetid.

Peterburi tee 49b hoone arhitekt on Tõnis Tarbe, ehitaja Tallinna Ehitustrust OÜ ja omanik Capital Mill.

AS Éolane Tallinn on prantsuse päritolu Eolane kontserni suurim tütarettevõte, kelle 68 miljoni eurone käive moodustas mullu viiendiku kogu kontserni käibest. Ligi 100% toodangust eksportiv elektroonikatööstus toodab Lasnamäel eriotstarbelisi sideseadmeid ja LED-valgusteid autotööstusele. Praegu 500 inimesele tööd andev Éolane Tallinn on Äripäeva Topi andmetel Eesti suuruselt neljas elektroonikatööstus. Personaliettevõte Fontes tunnistas Éolane Tallinna mullu meestele ja naistele kõige võrdsemat palka maksvaks ettevõtteks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077