Autor: Tööstusuudised.ee • 27. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS viis Eesti ettevõtted Norra offshore-tööstuse messile

ONS 2018 ühisstend
Foto: EAS
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) osaleb koos 11 Eesti ettevõttega Norra offshore-tööstuse kõige olulisemal üritusel „ONS 2018“, mis toimub 27.-30. augustil Stavangeris. Tegemist on tippkohtumise, messi ja konverentsiga, kuhu tulevad kokku nafta- ja gaasitööstuse võtmeisikud kogu maailmast.

EASi ettevõtluse keskuse juhi Tanel Rebase sõnul arvatakse ekslikult, et Eesti majanduse juurde offshore-tööstus justkui ei kuulugi. „Tegelikult pakub aga meile lähima energiahiiu ehk Norra mandrilava servast looduslike energiaressursside ammutamine tellimusi mitmetele Eesti metalli- ja masinatööstuse ettevõtetele,“ ütles Rebane pressiteate vahendusel.  

„Globaalse haardega offshore-ettevõtted nii Norras kui ka mujal pööravad praegu efektiivsuse suurendamise nimel järjest enam tähelepanu innovatiivsetele ja digitaalsetele lahendustele ning kaasavad sel eesmärgil ka uusi partnereid. Eesti ühisstend aitab meie ettevõtetel üle saada Norra kõrge hinnatasemega seonduvast turule sisenemise barjäärist ning luua esimesed kontaktid ja saada tellimusi,“ sõnas Rebane. Tema sõnul on sel korral Eesti ühisstendil esindatud näiteks nutilahendustega töörõivad, jäälõhkuja teenused, puurtorude fosfaatimise süsteem, paadihaagised, superkondensaatorid lainete stabiliseerimiseks ning laevade moderniseerimisteenuste lahendused.

Laevaremondi ja –ehituse ning avamererajatiste valdkonnas tegutseva SRC Group ASi juhatuse esimees Hannes Lilp ütles, et Norra turg ja selle potentsiaal on nende jaoks muljetavaldavad. „Meil on juba praegu Norras oma kontor ja esindajad. Meie ettevõtte jaoks on oluline pidevalt oma ärivõrgustikku laiendada ning messil mitteosalemine oleks meie jaoks hea võimaluse käest laskmine. Loodame Stavangeris leida uusi kontakte ja loodetavasti leiame partnerid, kellega veel pikka aega äri teha,“ sõnas Lilp.

ONS on enam kui 40 aastase ajalooga Euroopa juhtiv mess ressursimahukas nafta- ja gaasitootmise sektoris, mis toimub traditsiooniliselt Norra õlitootmise pealinnas Stavangeris. Üheksas messihallis on kokku 22 500 ruutmeetrit näitusepinda ja 2016. aastal külastas messi üle 65 000 inimese ligi sajast erinevast riigist. Ürituse põhiteema on sel korral innovatsioon.

Eesti ühisstendil osalevad APL Production, DECK Engineering, Markland Trade, Metre, Protex Balti, Reimax Electronics, Respo Haagised, Skeleton Technologies, SRC Group, TS Shipping ja Viafin Proforce.

Messil osalemist kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077