Tammist: välistööjõu riiki lubamine lauale tuua

Rene Tammist 2013. aastal
Rene Tammist 2013. aastal

Eesti idufirmad praegu tänu startup-viisale sisserände piirarvu kvoodi alt väljas, aga see regulatsioon tuleks üle vaadata ka teiste sektorite jaoks, ütles uus ettevõtlusminister Rene Tammist Postimehele.

Uus ettevõtlusminister Rene Tammist otsustas oma esimese ametialase kohtumise pidada startup-kogukonna liidritega ning jututeemad olid ammu teada-tuntud. 

Tammist ütles pärast enam kui tund kestnud kohtumist Postimehele, et välistööjõu temaatika oli esimene ja peamine, mis jutuks tuli, ning ta tahab selle teema lauale tuua, et arutada välistööjõu riiki lubamise kvootide laiendamise üle.

"Startup-viisa ja EASi vastav programm on päris kenasti tööle läinud, ent mitmete ettevõtete jaoks on selles osas probleemid üsna kriitilised. Põhiline sõnum oli neilt, et "nii hoida!"," ütles Tammist.

Eesti idufirmad juba praegu tänu startup-viisale sisserände piirarvu kvoodi alt väljas. "Aga see regulatsioon tuleks üle vaadata ka teiste sektorite jaoks. Mitte lõputult ja «mida rohkem, seda parem», vaid see teema tuleks lahti võtta. Saan aru, et see teema on sensitiivne, aga kui vaadata ettevõtete tänaseid suuri kitsaskohti, siis see on üks neist," rääkis Tammist.

Loe pikemalt Postimehest

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara