Autor: Tööstusuudised.ee • 22. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Masinatööstuse liit ja IMECC kutsuvad ekspordipäevale

Ekspordipäev on suunatud Eesti ja Soome ettevõtjatele.
Foto: Pixabay
30. augustil toimub TTÜs Eesti ja Soome ettevõtjatele suunatud ekspordipäev, mille raames toimub ekspordi arendamist toetav seminar.

Eesti ettevõtete ekspordimahtude kasvatamine on viimastel aastatel olnud prioriteediks ka Eesti Masinatööstuse Liidu ning teadus-arenduskeskuse IMECC tegevustes. "Meie sooviks on leida siinsetele ettevõtetele senisest enam kontakte teistes riikides ja pakkuda abi ekspordi edendamisel," sõnas liidu tegevjuht Triin Ploompuu pressiteate vahendusel. 

Teadus-arenduskeskuse IMECC projektijuht Tiina Lelumees julgustab ettevõtteid osalema. "Konkurents ELi liikmesriikides on tihe, mistõttu eelistatakse jääda valdavalt odavama allhanke teostajateks kindlatele partneritele. Samas on meie ettevõtetel kvaliteetsed tooted ja teenused ning usaldusväärne maine, et olla edukad just omatoodetega. Seetõttu pakume projekti CLUSME raames abi just Kesk-Aasia, Lõuna-Aafrika ning Lõuna-Ameerika riikidesse ekspordi alustamiseks. Projekti raames loodud võrgustik ja valitud sihtriikides hinnatud Eesti ja Soome ettevõtete kvaliteet ning usaldusväärsus on heaks aluseks neil turgudel tegevuse alustamiseks."

Ekspordipäeva raames tutvustatakse valitud sihtriikide ärivõimalusi, abistatakse sobivate ekspordivõimaluste väljaselgitamisel ning juhendatakse ettevõtjaid eksporditegevuse kavandamisel. Ettevõtjatele on praktiliste ülesannetega abiks juhtimiskonsultant ja kasvustrateegia coach Indrek Saul ning oma ekspordikogemusi jagavad ettevõtete AS Hekotek, Radius Machning OÜ ja Threod Systems OÜ esindajad. Samuti räägivad sihtturgude ärikultuuride erinevustest ja jagavad näpunäiteid vastavate riikide turunduskonsultandid.

Ekspordipäevale saate registreerida SIIN

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077