Orkla Eesti investeerib 1,2 miljonit pakendamis- ja ladustamiskeskusesse

Kaido Kaare
Kaido Kaare

Kalevi ja Põltsamaa Felixi tehaseid omav Orkla Eesti investeerib tänavu 1,2 miljonit eurot täisautomaatsesse ðokolaaditahvlite ja assortiikommide pakendamis- ja ladustamiskeskusesse, mis on ühtlasi ettevõtte käesoleva aasta suurim investeering tootmisesse.

Ettevõtte juht Kaido Kaare räägib homme Äripäeva vahel ilmuvas Tööstusuudiste erilehes, et Kalevi tehases jätkuvad ka tänavu suured investeeringud.  

Suurim investeering tootmisesse on täisautomaatne ðokolaaditahvlite ja assortiikommide pakendamis- ja ladustamiskeskus maksumusega 1,2 miljonit eurot. Uus keskus hakkab teenindama nelja tootmisliini ja võimaldab nii efektiivsemat töökorraldust kui ka optimaalsemat materjalikasutust aluste kiletamisel.

„Ootame Kalevi tehases tootmismahtude kasvu, mis omakorda suurendab tööjõuvajadust. Järjest rohkem pöörame tähelepanu personali kvalifikatsiooni tõstmisele, juhtimispädevuse kasvatamisele ja töötajate igakülgsele koolitamisele. Endiselt on tugevalt fookuses ka töökeskkonna ja –ohutusega seotud teemad," ütleb Kaare.

2018. aasta algus tõi kaasa olulise muudatuse: alates 2. aprillist moodustavad endine AS Kalev ja AS Põltsamaa Felix ühise juriidilise ettevõtte Orkla Eesti AS-i. Sellega jõudis lõpule kahe Eesti toidutööstusettevõtte ühendamine, mis algas viis aastat tagasi ettevõtete juhtimise ja peamiste tugiteenuste liitmisega. „Kahe ettevõtte juriidiline ühinemine on loogiline jätk tegevuste ühendamisele, tekkinud sünergia võimaldab mõlemal tootmisüksusel keskenduda tõhusamalt oma põhitegevusele ja samuti on efektiivsem kogu ülejäänud organisatsiooni toimimine,” sõnab Kaare. 

Pikemalt loe juba homme ilmuvast Tööstusuudiste erilehest.

Osale arutelus

  • Gerli Ramler, kaasautor

    Gerli Ramler, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara