Puitmajatootjal edukas aasta

Valmeco tootmine Jõgeval
Valmeco tootmine Jõgeval

Enda kauba peamiselt ekspordiks suunava puitmajatootja Valmeco käive kasvas mullu jõudsalt ning ettevõte loodab ka tänavu tulemusi ja turuosa kasvatada.

Eelmisel aastal jätkas Valmeco prussaiamajade detailide valmistamist ja ehitus-tööstuskaupade jaemüüki, kusjuures realiseerimise maht suurenes 311 000 euro võrra, selgub majandusaasta aruandest.

Käivet tuli kokku üle 5,7 miljoni euro, mida oli 5,7% aastatagusest enam. Umbes 80% müügitulust andis ekspordiks valmistatud toodang, mis realiseeriti peamiselt ASi Espak vahendusel. Toodang läheb peamiselt Saksamaale, Taani, Hollandisse, Rootsi ja Prantsusmaale.

Kasumit teenis firma 58 000 eurot, aasta varem oli puhaskasum 54 000 eurot. Sel majandusaastal on Valmeco põhieesmärk toodete täiustamise ning sortimendi laiendamise kaudu aktsiaseltsi turupositsiooni saäilitamine ja kindlustamine olemasolevatel turgudel. Ettevõtte ootuste kohaselt loodetakse suurendada 2018. aastal müüki ja turuosa eeskätt Saksamaal, Hollandis ja ka Prantsusmaal, selgub aruandest.

Dividendideks plaanib firma tänavu maksta 30 000 eurot. Valmeko suurimad omanikud on 23,5% osalusega Arvi Liivik, 18% aktsiapakiga Raul Taul ning võrdselt 11,17% osalusega Tõnu Kalvik ja Maris Johannes. Mulluses Äripäeva Rikaste TOPis pälvis Liivik 211. positsiooni ning Johannes 225. koha.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara