Autor: Tööstusuudised.ee • 17. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alunaut valmistub uueks värbamisperioodiks

Alunaudi juht ja omanik Mark Muru.
Foto: Tööstusuudised.ee
Oodatava töölaine eel oleme teinud põhimõttelisi ümberkorraldusi tööprotsessides, ütleb Alunaudi juht ja omanik Mark Muru.

Hiljuti kirjutas Saarte Hääl, et Nasval tegutsev laevatootja Saare Yachts on 2019. aasta suveni välja müüdud ja otsib oma ridadesse ka vähemalt kümmet uut töötajat.

Samuti Saaremaal tegutsevat väikelaevatootjat Alunauti võib ees oodata sarnane värbamisperiood, ehkki ettevõtte juhi Mark Muru sõnul on neil võrreldes Saare Yachts´iga ilmselt vähem inimesi juurde vaja.  

"Meie põhitulu tuleb riigihangetel osalemisest ja müük erasektorisse on juba aastaid üksikute eranditega olnud selgelt erialaga kaasnev töö. Jätkame kindlasti mõlemal rindel," ütles Muru tööstusuudised.ee-le.

Muru tunnistas, et tänavune aasta on ettevõttele seni olnud pigem lahja ja seda eeskätt riigihangete venimise tõttu pea kõikjal Euroopas. "Nüüdseks on puhkusteperiood läbi saanud ja asjaajamised liiguvad. Kindlasti õnnestub meil väljasaadetud pakkumistest osa ka lepinguteks realiseerida ning praeguste märkide põhjal võib järgmisest aastast heal juhul isegi uut rekordit oodata."  

"See kõik kokku tähendab tõepoolest seda, et uus värbamisperiood terendab. Meie puhul ei saa ehk rääkida sellest, et meil oleks vaja vähemalt kümmet inimest, aga ilmselt saame rääkida vajadusest kuni kümme inimest," märkis ta. "Oodatava töölaine eel oleme teinud põhimõttelisi ümberkorraldusi tööprotsessides. Muuhulgas proovime ka kaugtööd ja teisi trendikaid lähenemisi."

Alunaudi müügitulu kasvas mullu kaks korda 1,3 miljoni euroni ja ärikasum 84 522 euroni. Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on alumiiniumist väikelaevade ja väikeste laevade tootmine. Lisaks tehakse laevade remonti ja hooldust ning muid metallitöid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077