RGR Metalli äri kasvas mullu võimsalt

Jelena Masli
Jelena Masli

Valtsmetallifirma RGR Metalli äri kasvas mullu võimsalt, tõusu plaanib firma jätkata ka tänavu ning avada ka kontori Lätis.

Käivet tehti mullu üle 38,8 miljoni euro, mida on aasta varasemaga võrreldes koguni 36% võrra enam. RGRi ärikasum tegi samuti enam kui kolmandiku suuruse hüppe, tõustes 2 miljonilt pea 2,7 miljoni euroni.

RGR Metalli põhitegevusala on valtsmetallide import-eksport ning nende jae- ja hulgikaubandus. Kaubaportfellis on näiteks armatuurteras, lehtmetall, valtsitud torud ning roostevaba teras. Ettevõtte laod asuvad Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus.

Valdav osa kaubast realiseeriti Eestis, kus müügitulu oli 38,1 miljoni euro jagu. Mõnisada eurot teeniti ka Lätis ja Soomes. Müügimahtudega koos kasvasid mõistagi ka kulud toorainele ja materjalile. Selleks kulus firmal mullu 33,3 miljonit, aasta varem aga 24,3 miljonit eurot.

RGR Metalli aastaaruandest selgub, et firma on otsustanud maksta eelmise aasta eest ka miljon eurot dividende. Ka pärast omanikutulu makset jääb firmale üle 16 miljoni euro jaotamata kasumit.

Ettevõtte töötajaskond kasvas mullu viie inimese võrra, keskmiselt oli RGR Metallil mullu 62 töötajat. Ühtlasi kasvas ka palgafond viiendiku võrra ning jõudis 1,18 miljoni euroni. Keskmine kuutasu töötaja kohta oli 1324 eurot.

Sel aastal on firmal plaan kasvu jätkata. “Planeerime 2018 aastal Läti esinduse loomist, müügikäibe suurendamist 10% võrra ja uute klientide leidmist,” seisab majandusaasta aruandes.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara