Konesko investeerib hoogsalt ja maksab magusa dividendi

Mart-Järvo Hintertreu
Mart-Järvo Hintertreu

Mulluses Rikaste TOPis 168. kohale jõudnud Mart-Järvo Hintertreu osalusega tööstusfirma Konesko kasvatas mullu käivet ning maksab korralikku dividendi.

Peamiselt elektrimootorite ja elektrikomponentide valmistamise ja masinaehitusliku allhankega tegeleva firma müügitulu tõusis 6,4% ning jõudis 59,7 miljoni euroni. Ärikasumis tuli aga vastu võtta langus — see näitaja kahanes koguni 27,4 protsenti, 2,4 miljoni euroni.

Seda seletab firma kõrge investeerimisaktiivsus. Näiteks renoveeriti Põltsamaa tehase tootmishoonete valgus, milleks läks 84 000 eurot, 200 000 euro eest soetati seadmeid ning Põltsamaal osteti 110 000 euro eest maatükk. Samuti laiendati tootmistegevust Türi-Allikul.

Lõviosa käibest teenis Konesko mullu Soomes, kuhu müüdi kaupa pea 43 miljoni euro eest. Olulise tähtusega olid ka Prantsuse, Saksa ja Rootsi turud, veidi müüs firma kaupa ka Itaaliasse ning 55 000 euro eest ka Eestisse. Väljaspool Euroopat tõi firmale 4,7 miljonit tulu USA turg.

Konesko töötajate arv kasvas mullu keskmiselt 18 inimese võrra, 358 töötajani. Sellega seoses tõusis ka palgakulu 9,1% võrra 4,8 miljoni euroni. Ühe inimese kohta keskmiselt oli kuupalk 1019 eurot.

Firma otsustas eelmise majandusaasta eest maksta dividende 1,2 miljonit eurot. Hirtentreule kuulub firmast 46%, mis tähendab, et tema saagiks langeb omanikutulu umbes 552 000 eurot. Ülejäänud osa Konsekost kuulub Soome tööstuskontsernile Konecranes.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara