10. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulevane minister lubab tegeleda ka ekspordiga

Sotsiaaldemokraatide juht Jevgeni Ossinovski ning ministrikandidaat Rene Tammist.
Foto: Kristel Härma
Ettevõtlusministriks pürgiv Rene Tammist lubas senised lobihuvid minevikku jätta ning tegeleda ennekõike e-riigi ja ekspordiga.

Prioriteedid vähem kui aastapikkuse ametiaja vältel on e-riigi arendamine, partnerlus iduettevõtete kogukonnaga, hoonete energiatõhusus ning ettevõtete ekspordipotentsiaali arendamine, ütles Rene Tammist reedel pärast seda, kui sotsiaaldemokraatide juhatus oli ta ministrikandidaadiks kinnitanud.

Otsus oli sotsiaaldemokraatide juhi Jevgeni Ossinovski kinnitusel ühehäälne, 20 aastat partei liige olnud Tammisti kohta olevat küsitud, miks ta juba varem ei ole sellisel tasemel poliitikasse tulnud. Riigikogu erakorraline istung Tammisti ministrikohale hääletamiseks tehakse tõenäoliselt 22. augustil.

Tammist lubas ekspordi temaatikas keskenduda töötlevale tööstusele ning kinnitas, et tuleb rohkem energiatõhususe meetmeid ka maapiirkondadesse. Samuti tuleb maapiirkondades aidata ettevõtetel areneda tööstuslaenu toel, lisas ta. „Väljakutseid on rohkelt, Eestis on töökäte nappus, kurdetakse liigse regulatsiooni üle ning samuti on keerulisi olukordi maapiirkondades,“ ütles Tammist.

Lisaks digitaliseerimise ja tootearendusega seotud meetmetele ütles tulevane minister, et peab vajalikuks töötada ettevõtete ja ülikoolide vahelise koostöö arendamise nimel. „Meil on palju andekaid teadlasi, edukaid ettevõtjaid, kes tuleb saada senisest rohkem sama laua taha ning koos tööle,“ ütles Tammist.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077