Autor: Tööstusuudised.ee • 18. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltic Workboatsi juhatuse liikmeks valiti Jaano Vink

Jaano Vink
Foto: Jake Farra
Saaremaa laevaehitusettevõte Baltic Workboats (BWB) valis juhatuse liikmeks pikaaegse juhtimiskogemusega Jaano Vinki.

BWB juhatuse esimehe Margus Vanaselja sõnul on ettevõte viimastel aastatel jõudsasti kasvanud ning arenemas uutele turgudele, mistõttu on ka juhatusse jõudu juurde vaja. “Olukorras, kus me oleme kanda kinnitamas USA turul ja näeme võimalusi ka Lähis-Idas ning Kagu-Aasias, jääb Jaano peamiseks ülesandeks ettevõtte igapäevase tegevuse korraldamine ja tootmisvõimekuse suurendamine Eestis,” rääkis Vanaselja. 

Jaano Vinki sõnul on BWB dünaamiliselt arenev ettevõte, mille tegevuse fookus on suunatud ekspordile ja seda äärmiselt konkurentsitihedal turul. “Olen veendunud, et suudan juba niigi tublit meeskonda täiendada oma teadmiste ja kogemustega ning panustada tõhusalt ettevõtte eesmärkide täitmisel,” selgitas Vink. 

Jaano Vink töötas kuni eelmise aasta suveni 15 aastat Tallinna börsil noteeritud ehituskontserni Nordecon juhatuse esimehena. Põhjalikuma teadmise merendusega seonduvast omandas ta aastatel 1997-2001, juhtides AS-is Tallinna Sadam sadamarajatiste planeerimist, ehitust ja korrashoidu Muugal, Tallinna Vanasadamas, Paljassaare ning Paldiski Lõunasadamas.

Baltic Workboats on 2000. aastal loodud ja Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis toodab Nasva tehases kuni 100 meetri pikkuseid alumiiniumist ja terastest töölaevu. Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad lootsi- ja patrull-laevad, praamid, puksiirid, katamaraanid ja muud eriotstarbelised laevad. Ettevõte annab tööd ligi 200 inimesele. 

BWB teenis 2017. aastal 31,4 miljoni eurose käibe juures ärikasumit 2,9 miljonit eurot. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077