Autor: Tööstusuudised.ee • 28. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti aukonsulid külastasid Incapi Saaremaa tehast

Eesti aukonsulite delegatsioon külastas täna Saaremaa elektroonikatööstust Incap, kus külalistele tutvustati tehast ja väikese Eesti võimekust toota maailmatasemel elektroonikakomponente.
Aukonsulid külastamas Incapi Saaremaa tehast.
Foto: Incap Electronics

Eesti Välisministeeriumi korraldusel toimuva traditsioonilise aukonsulite konverentsi raames Saaremaad külastanud delegatsioonile näitas Incap oma tootmist ning kirjeldas eesolevaid ekspordiplaane. “Meil oli au võõrustada kõrgeid külalisi. Oleme huvitatud koostööst erinevate elektroonikatööstuse ettevõtete ja ka teiste tööstussuundadega, et leida võimalusi, kuidas toodangule lisaväärtust anda. Seega kontaktid teiste riikide esindajatega on meile väga väärtuslikud,” ütles Incapi tegevjuht Otto Pukk perssiteates.

“Kindlasti arendame edasi ka oma tootmisvõimekust ja paindlikke lahendusi - see on meie jaoks pidev töö selleks, et püsida ka tulevikus konkurentsis,” rääkis tegevjuht. Tema sõnul on paljud Eesti väliskapitalil rajatud tööstused lihtsalt tootmisüksused, kus suur osa ärist - tootearendus, müük, ostupool - tehakse Eestist väljaspool. Pukk lisas, et täna ei ole Eesti palgatase enam oluliselt madalam kui mujal Euroopas ja väärt tööandjaks ning partneriks tõusevad nüüd need tööstused, kes tegutsevad võimalikult iseseisvalt.

Sel teisipäeval algas Tallinnas traditsiooniline Eesti aukonsulite konverents, mis tõi kokku 128 Eesti aukonsulit üle maailma. Konverentsi raames külastasid mitmed aukonsulid ka Saaremaad, kohtudes kohalike ettevõtetega. Kohtumiste eesmärgiks on toetada ettevõtjate ekspordipüüdlusi, tulenevalt aukonsulite rollist ka Eesti majandussuhete edendamisel ning Eesti tutvustamisega maailmas.

Aukonsulite konverents sai teoks koostöös Eesti Välisministeeriumi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja Saaremaa vallaga.

Incap on Soome päritolu rahvusvaheline elektroonikaseadmete tootja, mis pakub elektroonikaseadmete lahendusi. Incapil on tootmisüksused nii Eestis kui ka Indias.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077