27. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Einpaul: tipust saab vaid alla liikuda

Heiki Einpaul
Foto: Andras Kralla
„Oleme tipus, aga tipust saab alati vaid alla liikuda. Loodetavasti pole järgmine mäekuru liiga sügav,“ kommenteeris Eesti majandust masinaehitusettevõtte Hekoteki tegevdirektor Heiki Einpaul.

Eesti Pank teatas, et Eesti majandus on selle aasta alguses näidanud nõrgenemise märke. Enim teeb Eesti Panga asepresidendi Ülo Kaasiku sõnul murelikuks see, et ettevõtjad ei kipu enam nii palju investeerima kui varem.

Põhjuseid investeeringute vähenemiseks on mitu. Näiteks vähenesid selle aasta esimeses kvartalis ettevõtete kasumid, mis teeb neid edasiste plaanide suhtes ettevaatlikumaks.

Ettevõtjate endi sõnul on aga üks peamine põhjus, miks ettevõtjad on investeeringuid tehes ettevaatlikud, see, et poliitiline ja regulatiivne keskkond ei tekita neis mitte mingisugust kindlustunnet.

"Maksuseaduste üha keerulisemaks tegemine muudab meie majanduskeskkonda kindlasti negatiivsemaks,“ ütles puidutöötlemise tehnoloogia seadmeid valmistava masinaehitusettevõtte tegevdirektor Heiki Einpaul. Tema sõnul on poliitikud reaalsest elust kaugel ja kipuvad tegema usinalt valimiskampaaniat, näiteks lubavad tasuta asju. „Selline tegevus ei paranda majanduskeskkonda,“ ütles Einpaul. „Tasuta asju pole olemas. Tasuta on vaid juust hiirelõksus,“ lisas ta.Einpaul usub, et Eesti majandus on praegu lausa tipus, näiteks on tema sõnul Hekotekil praegu tellimuste rekordaasta. „Oleme tipus, aga tipust saab alati vaid alla liikuda,“ tõdes ta. „Loodetavasti pole järgmine mäekuru liiga sügav,“ ütles ta ja lisas, et kehvema aja saabumine majanduses on vaid loogiline.Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Eliisa Matsalu, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077