Autor: Tööstusuudised.ee • 26. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaak Aaviksoo: nõudlus laevaehituse spetsialistide järele aina kasvab

TTÜ Väikelaevaehituse kompetentsikeskuse laborite peaspetsialist Tarmo Sahk juhendab katsemudeli kalibreerimist.
Foto: Valmar Voolaid
Väikelaevaehitus on jõudsalt arenev tööstusharu, kus tulevikutegijaid ootavad nii õppe- kui töökohad. Väikelaevaehituse eriala populariseerimiseks ja laevaehitajate stabiilse järelkasvu tagamiseks allkirjastasid laevaehitusettevõte Baltic Workboats (BWB) ja Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) koostöömemorandumi.

BWB juhatuse esimees Margus Vanaselja ütles koostöömemorandumit kommenteerides, et laevaehitus on arenenud kõrgtehnoloogiliseks tööstusharuks, kus on vaja nii tipptasemel inseneri- ja projekteerimisoskusi kui ka osavaid keevitajaid, elektrikuid, mehhaanikuid ning puidu- ja viimistlustööde tegijaid. “Selleks, et pakkuda klientidele maailmatasemel laevaehituse kvaliteeti, on vaja stabiilset, motiveeritud ja kompetentset tööjõudu. Meie soov on laevaehituse vastu suuremat huvi tekitada ja tudengeid meile ettevõttesse praktikale ja tööle kutsuda,” rääkis Vanaselja. Tublimatele õppijatele on kavas hakata sügisel maksma ka laevaehitaja stipendiumi.

TTÜ rektori Jaak Aaviksoo sõnul on enam kui tänuväärne, kuidas nii kohalikud ettevõtted kui vald ülikooliga ühise eesmärgi nimel koostööd teevad. „Väikelaevaehituse spetsialistide järelkasvu tagamine on oluline nii ülikoolile, siinsetele tööandjatele kui kogu regioonile. Laevaehitus on juba tänaseks viinud Saaremaa maailmakaardile ja on selge, et nõudlus valdkonna tööjõu järele aina kasvab. Sõlmitud koostöömemorandumiga ühendame jõud, et kõik gümnaasiumi lõpetajad sellest nõudlusest kuuleksid ning tulevastel tudengitel oleks suurem kindlustunne praktika- ja töövõimaluste osas. “

Koostöömemorandumiga leppisid BWB ja TTÜ kokku ühistes tegevustes õppe arendamisest praktikavõimaluste pakkumise ja väikelaevaehituse eriala tutvustavate üritusteni.

Väikelaevaehitust saab Eestis õppida ainult Saaremaal, rakenduskõrghariduse tasemel TTÜ Eesti Mereakadeemia Meremajanduse keskuses ja kutsehariduse tasemel Kuressaare Ametikoolis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077