Autor: Tööstusuudised.ee • 22. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõhk rikete ennetusele

Tarkade sensoritega varustatud seadmete seisukorda saab regulaarselt diagnoosida ja nii rikkeid ennetada.
Foto: Shutterstock
Seadmete riketele ei peaks tootmises reageerima siis, kui midagi on katki läinud – selliseid probleeme tuleks ennetada.

Klinkmann Eesti müügijuhi Ervin Kauri sõnul on Eesti tööstuses seadmete tasandil näha elementaarseid probleeme, mis on paraku lahendamata.

“Räägin seadmepõhisest vaatest ehk sellest, mis on tootmises allpool, ja mida on üldse vaja selleks, et midagi digitaliseerida. Kui meil seal allpool ei ole andureid, ei saa me kuskilt ka informatsiooni. Kui meil ei ole infot, siis me ei tea, mis seal toimub. Kui me ei tea, mis toimub, siis ei saa me ka midagi ette võtta, et ennetada või optimeerida,” rääkis Kaur probleemist kevadel toimunud konverentsil “Tark Tööstus” peetud ettekandes.

Kaur ütles, et riketest tulenevate seisakute vältimiseks on seadmetega tegeleval inimesel vaja informatsiooni. “Andmetest üksi on aga vähe ja andmetele on vaja konteksti, et nende põhjal saaks midagi otsustada. Infole peab alati leidma konteksti, et seda saaks analüüsida ja sellega oleks midagi peale hakata,” märkis ta. 

“Me ei tohiks tegeleda sellega, et kui midagi läheb katki, siis me lihtsalt vahetame osa välja ja kõik. On vaja välja uurida, miks asjad katki lähevad, ja ennetada olukorda. Probleem ongi selles, et ajal, mil kõik on töökorras ja probleeme ei ole, ei mõelda asjade toimimisele. Sellepärast ei viitsita tegeleda ka sellega, et tagada valmisolek hetkedeks, kui rike tekib,” rääkis Kaur.

Ta lisas, et tegelikult on eesmärk erinevaid tehnoloogiaid, sensoreid ja andureid kasutades kokku saada tark masin, mis on võimeline andma informatsiooni siis, kui seda on vaja. “Siis saame optimeerida, parandada, tõsta tootlikkust ja ennetada igasuguseid probleeme.”

Info targalt sensorilt

“Üks lihtne samm, mida paljud ettevõtted teha saavad, on vahetada oma kriitilistes seadmetes standardsensorid tarkade sensorite vastu. Nii tekib hulk andmeid, mida saab monitoorida, jälgida, lisaks saab tagasisidet ja teha diagnostikat,” soovitas ta.

Kauri sõnul pole targad sensorid uus tehnoloogia, sest aasta-aastalt tuleb juurde seadmeid, millele lisatakse smart-funktsionaalsus. “Tark sensor kasutab IO-Link tehnoloogiat, see on avatud standardprotokoll, mida kasutavad vist pea kõik anduritootjad. Kui klassikaline andur on on-off ja saame teada, kas signaal on või ei ole, siis tarkade sensorite abil on võimalik saada olulist diagnostilist informatsiooni, mille põhjal saab ennetada ja analüüsida,” rääkis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077