15. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT käive kasvas ja ettevõte plaanib laieneda

BLRT kasvatas käivet.
Foto: Andres Haabu
Laeva- ja masinatööstuse BLRT Grupi käive kasvas möödunud aastal 18 protsenti 400 miljoni euroni, ettevõttel plaanis suurejooneline laienemiskava.

"Lähimaks kolmeks aastaks on kokku pandud 160 mln euro suurune põhjapanev investeerimiskava, mis võimaldab kontsernil tõusta põhitegevussuundade arendamisel uuele tasemele," ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Veronika Ivanovskaja pressiteate vahendusel. Seetõttu dividende välja maksta ei plaanita.Möödunud aastal investeeriti 44 miljonit eurot. Valdav osa investeeringutest läks laevaremondi ja laevaehituse valdkonda: 2016. aastal soetatud dokk Panamax-tüüpi laevade teenindamiseks toimetati Klaipedasse, kus toimub selle moderniseerimine; Eestisse ja Leetu soetati uued robotiseeritud keevitusliinid, Tallinnas realiseeriti mitmed taristuprojektid.Eestis jätkatakse aktiivselt kinnisvaraprojektide arendamisega Noblessneri kvartalis, kus esimene, kõige suurem maja anti juba üle ning teiste ehitus jätkub.Lähiaastail on kavas ka suurinvesteering Leedus, Klaipeda sadamas. "Klaipeda Riigisadama mahud kasvavad stabiilselt, sadamasse tuleb aina rohkem laevu. Seetõttu BLRT Grupp koostöös Klaipeda riigisadamaga investeerib sinna veel ligi 100 miljonit eurot. Tööde käigus süvendatakse sadama akvatooriumit ja sissesõidukanalit seniselt 11 meetrilt 14,5 meetrini," selgitas ettevõte kommunikatsioonidirektor Äripäevale.

Ekspordi osakaal käibest oli 83,6 %, maksustamiseelne kasum kasvas 92,4% ning moodustas 19,2 miljonit eurot.BLRT Grupp on üks suurimaid tööstuskontserne Läänemere piirkonnas. Lisaks Eestile on kontserni ettevõtete tegevus koondunud ka Lätti, Leetu, Soome, Ukrainasse, Poola, Venemaale ja Norrasse. BLRT Grupis töötab ligi 4000 inimest.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077