25. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lahendused, mis aitavad kontoritööd väljas teha

Väljas töötamist võib segada näiteks tarkvara, mis on kättesaadav vaid kontori lauaarvutis, kuid ka sellele probleemile on olemas lahendus.
Foto: Pixabay
Igapäevasesse töörutiini toob vaheldust näiteks väljas töötamine ja olemas on lahendused, mis muudavad värskes õhus töötamise mugavaks igal ajal.

25. mai on traditsiooniline väljas töötamise päev. Microsoft Eesti kutsub igal aastal inimesi üles astuma ühel päeval oma rutiinsest kontoriruumist välja ja avastama uusi tehnoloogilisi lahendusi, mis muudavad töö tegemise mugavaks igal pool ja ajal.

Eesti töökultuur liigub järjest enam mobiilsuse ja paindlikkuse poole.   Tänapäeva tehnoloogilised lahendused motiveerivad inimesi rutiini murdma ja tööellu värskust tooma.

Pidage koosolek värskes õhus

Eestis on väga hea tugisüsteem väljas töötamiseks – kiire interneti leiab pea igast Eesti nurgast. Kui lisada veel süle- ja tahvelarvuti kasutamine, nutitelefonid või pilvelahendused, on meil kõik vajalik olemas, et sellest päevast maksimum võtta.

“Väljakutseteks võivad olla veel tarkvaralahendused, mis on kättesaadavad vaid kontoris ja lauaarvutis. Ja kuidas läbi viia koosolekuid? Nende väljakutsete osas aitavad kaks lihtsat lahendust – remote desktop kaudu saad alati ligi oma lauaarvutile ja kui koosolekuid varem interneti teel tehtud ei ole, siis on just õige aeg katsetada selleks Skype´i, MS Teams´i vms platvormi võlusid,” jagab oma kogemusi Columbus Eesti digitaliseerimisekspert Toomas Olli. Või mis veel parem – pidage koosolek värskes õhus!

Küberruum liikumiseks ja tegutsemiseks

Maailmas kinnitavad üha enam kanda virtuaalse ja laiendatud reaalsuse lahendused. Virtuaalne reaalsus (VR) avab meile uusi visuaalsemaid võimalusi suhtlemiseks. “Luuakse küberruum, milles saab liikuda ja tegutseda. Väljakutseks selle puhul on VR-prillid, mis takistavad füüsilise ümbruse nägemist,” kommenteerib Olli virtuaalse reaalsuse väljakutseid.

Lisaks kasutatakse aina enam laiendatud reaalsuse ehk liitreaalsuse Augmented Reality (AR) lahendusi, kus paigutatakse virtuaalselt loodud objektid füüsilisse ruumi. Kas see on meie kaugtöö tulevik? Aeg näitab.

Anneliis Aun, Columbus Eesti kommunikatsioonijuht

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077