Autor: Tööstusuudised.ee • 24. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstussektori juht, saada töötaja tasuta digioskuste koolitusele

Foto: Pixabay
Projekti "DigiABC - digioskused töötusesse" käigus viiakse läbi koolitused 3000 tööstussektori töötajale, kellest vähemalt 60% töötavad metsanduse ja puidutööstuse või masina- ja metallitööstuses valdkonnas.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) viib Euroopa Sotsiaalfondi 2014–2020 toel ellu toetusskeemi „Digitaalse kirjaoskuse suurendamine“, mille käigus viiakse tuhandetele tööstussektori töötajale läbi tasuta koolitused digioskuste parandamiseks.

Lähtuvalt antud eesmärgist tellis MKM digitaalse kirjaoskuse baaskoolituse tööstussektori töötajatele ning IKT-oskuste vajalikkust põhjendavad teadlikkuse tõstmise tegevused ettevõtete juhtidele – projekti nimi on DigiABC ja projekt viiakse ellu perioodil 2017-2020.

Tasuta koolitusest "DigiABC - digioskused töötusesse!" saate täpsemalt lugeda SIIN

Koolituste ajakavaga saate täpsemalt tutvuda SIIN.

 

Koolituse DigiABC sihtrühmaks on tööealised Eestis elavad inimesed, kellel on puuduv või madal digitaalne kirjaoskus või kes töötavad tööstussektoris. Kokku viiakse koolitused läbi 3000 tööstussektori töötajale, kellest vähemalt 60% töötavad metsandus- ja puidutööstuse või masina- ja metallitööstuse valdkondades. Koolitused toimuvad nii eesti kui vene keeles, samuti on koolitust võimalik tellida ettevõttesse kohapeale. 

Juba praegu on projektis osalenud/osalemas mitmed nimekad tööstusettevõtted - Hilding Anders, Valio, Saarioinen, Sakret, Saku Õlletehas, Estover Piimatööstus jpt. 

Projekti “DigiABC – digioskused tööstusesse!” tellija on MKM ning projekti viivad ellu IT Koolitus ja Tööandjate Keskliit. Projekti kogumaksumus on 475 728 eurot.

Digioskuste puudumine takistab arengut

Töötajate digitaalse kirjaoskuse puudumine on takistuseks tööalases arengus. Statistikaameti andmetel oli näiteks 2015. aastal arvuti- ja/või interneti mittekasutajate osakaal tervel 11,6% tööealisest elanikkonnast.

Üks sektor, kus digitaalne kirjaoskus võiks suurimat mõju avaldada, on just  töötlev tööstus. See on Eesti suurim majandussektor, kus töötab üle 120 000 inimese. Tööstussektori ekspordimaht on 6,8 miljardit eurot ja see moodustab SKPst 15,1%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077