18. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kliendikogemus - tootmise X-faktor?

Paberipõhiste ja reguleeritud tarneahelate ajad on möödas.
Foto: Columbus Eesti
Lugege, kuidas tootjad tähtsustavad kliendikogemust kui peamist kaubamärgi eristumise tegurit. Tootmine ei keerle enam ainult seisuaja lühendamise ja efektiivsete protsesside ümber. Nüüd on oluliseks saanud eristuva ja ainulaadse kliendikogemuse (CX) loomine, kirjutab Columbus Eesti blogis.

Tõtt-öelda näitab CX-konsultatsioonifirma Walker raport „Customers 2020 Report”, et 2020. aastaks muutub CX kaubamärgi eristumises olulisemaks kui hind ja toode ise. Tänapäeval on tarbijad rohkem ühendatud ja suurema sõnaõigusega kui kunagi varem, kirjutab Columbus Eesti oma blogis

Tootjate jaoks on äritegevuse kasvatamisel aina olulisem mõista oma lõppkliente. Klientide nõudmiste muutudes muutuvad ka kõik, kes osalevad müügi- ja turundusprotsessis. Selles blogis uurime, kuidas tootjad kohandavad taktikaid ja programme CX-i täiustamiseks.

Digitaalne tarneahel

Paberipõhiste ja reguleeritud tarneahelate ajad on möödas. Tänapäeval püüavad tootjad saada asjade käigust täpset ja õigeaegset ülevaadet, mis võimaldab ettevõttel tegutseda mitte tagajärgedele reageerides, vaid ettevaatavalt, pakkudes kliendikesksemat kogemust.  Digitaalsed tarneahelad sõltuvad arvukatest tehnoloogiatest, mis pakuvad tarneahelast täielikku ülevaadet alates tootmisest laialiveo ja lõpuks kliendini jõudmiseni, võimaldades ka prognoosida võimalikke tarneahela katkestusi. Kokkuvõtlikult suurendavad digitaalsed tarneahelad tõhusust, aitavad rakendada uusi ärimudeleid ja tuluvoogusid ning luua konkurentsieelist.

Tarneahela integreeritud jälgitavus

Jälgitavus on tarneahelas väga oluline, kuna see võimaldab kiiret toodete tagasivõtmist, tootmise jälgimist ja varuosade prognoosimist. Jälgimise käigus ei salvestata mitte ainult kõigi protsesside andmeid, vaid ka toodete omadusi, nt jõudlus, temperatuur ja muud füüsikalised omadused. Juhtivad tootmisettevõtted kasutavad automaatseid süsteeme, kogudes ja ühendades jälgimisandmed kesksesse süsteemi, mis võimaldab paremini hallata nii õigustatud kui ka petturlikke tootetagastusi.  Arvukad tootjad, kes on rakendanud töökindlaid jälgimislahendusi, on teatanud tõhususe paranemisest ja tarneahela täielikust nähtavusest. Usaldusväärne jälgimine suurendab usaldusväärsust, parandades seega klientide kogemust kaubamärgiga.

Äriprotsesside läbipaistvus ja juhtimine

Tootjad on hakanud aru saama, et nad peavad olema läbipaistvad kõigis äriprotsessides. Näiteks tarneahela läbipaistmatus on tootmisettevõttes ilmne risk. Kui toodete ja teenuste päritolu ei saa jälgida, võib see luua võimaluse majanduslikeks ja regulatiivseteks rikkumisteks tarneorganisatsiooni tarneahelas. Äriprotsesside läbipaistvus võib parandada ettevõtte kasumlikkust, vähendades äririske ja suurendades tõhusust. Äritegevuse täieliku kontrolli ja nähtavuse saavutamine võib aidata vältida ka toodete tagasikutsumist või tagasikutsumisi paremini läbi viia, mis omakorda tagab klientide usalduse.

Parem nõudluse prognoosimine

Tarbijad ootavad tootjatelt pidevalt uuenduslikke tooteid ja teenuseid. Selleks peavad tootjad suutma prognoosida klientide tulevasi ostuharjumusi, võttes samas arvesse äritegevust mõjutavaid muutujaid. Ilma nõudluse prognoosimiseta võivad ettevõttel otsa saada tooted, mille järele on suur nõudlus; või toodetakse üle tegeliku turunõudluse. Tootjad saavad nõudlust paremini prognoosida tänapäevaste ERP-süsteemidega, mida täiendavad ärianalüüsi ja andmetöötluse funktsioonid. Paljud digitaalseid võimalusi kasutavad tootmisettevõtted rajavad oma nõudluse prognoosimise platvormi pilve, kasutades ära pilve skaleeritavust, et majutada lõpututes kogustes andmeid ning kaasata äriprotsesse ja tarneahela liikmeid.

Ajaga kaasas käimiseks ja konkurentsis püsimiseks peavad tootjad seadma kliendid oma tootearenduses esikohale ning täiustama nende kogemust. See on võimalik, võttes kiirelt kasutusele digitaalseid tehnoloogiaid.  Columbuse lahendused kasutavad ära suuri andmemahte ja analüüsi, mobiilsust, pilvandmetöötlust, masinõpet ja asjade internetti, et aidata tootmisettevõtteid digitaalselt ümber kujundada ning suurendada nende ärirakenduste investeeringutasuvust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077