Autor: Tööstusuudised.ee • 10. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere investeeris 300 000 eurot keskkonnasõbralikku pakendamisliini

Uus pakendamisliin.
Foto: HKScan
Rakvere investeeris läheneva grillihooaja eel 300 000 eurot lihatööstuse uude pakendamisliini, mis võimaldab šašlõkkide pakkimist seniste plastikämbrite asemel keskkonnasõbralikumatesse sangaga kottidesse.

Rakvere tooteid valmistava HKScan Estonia juhatuse esimehe Anne Mere sõnul mõjutab tarbijaid üha enam ostuotsuse tegemisel see, kui vastutustundlikult suhtub tootja oma toodete valmistamisel ja pakendamisel ümbritsevasse keskkonda. “Ökoloogilise jalajälje vähendamiseks oleme aastaid panustanud tootmisseadmete ja -tehnoloogiate kaasajastamisesse ning töötame igapäevaselt selle nimel, et uued tooted oleksid võimalikult keskkonnasäästlikud,“ selgitas Mere pressiteates. 

Rakvere uuenduslike pakendite valmistamiseks kulub kuni 71% vähem materjali. Lisaks võtab uudne pakend logistikaahelas vähem ruumi, võimaldades korraga transportida kaks korda rohkem šašlõkipakendeid kui varasemalt ämbrite puhul ning see vähendab omakorda oluliselt süsihappegaasi emissiooni. Samuti aitab uus pakend vähendada tekkivat prügi kodudes.

Rakvere tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. AS HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert, mis toodab ja turustab tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. HKScani kliendid on jaemüügi ja toitlustusega tegelevad ettevõtted, tööstused ning ekspordisektorid. Meie koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades, ekspordime oma tooteid pea 50 riiki. HKScani netokäive oli 2017. aastal 1,8 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 300 töötajat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077