Autor: Tööstusuudised.ee • 30. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusettevõtted tootsid 2018. aasta märtsis 8% rohkem

Toodangu mahu kasvu taga on ka puittoodete tootmine.
Foto: Arno Mikkor
Tööstusettevõtted tootsid 2018. aasta märtsis 8% rohkem toodangut kui eelmise aasta märtsis, teatas statistikaamet. Toodang suurenes nii töötlevas töötuses kui ka mäetööstuses ja energeetikas.

Töötlevas tööstuses toodeti märtsis 5% rohkem toodangut kui 2017. aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid märtsis eelmise aasta sama kuu mahtu. Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige puittoodete, elektroonikaseadmete ja metalltoodete tootmise suurenemine. Märgatavalt suurenes ka masinate ja seadmete ning kütteõlide tootmine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang toiduainete ja mööblitootmises.

Välisturule müüdi märtsis 68% kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel jäi toodangu müük ekspordiks 2017. aasta märtsiga samale tasemele, kuid müük koduturule suurenes 7%.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti 2018. aasta märtsis tööstuses kokku 4% ja töötlevas tööstuses 2% rohkem toodangut kui eelmisel kuul.

2017. aasta märtsiga võrreldes toodeti elektrit 9% ja soojust 51% rohkem.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077