Autor: Tööstusuudised.ee • 26. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadlikkus töökeskkonnas olevatest ohtlikest ainetest pole piisav

Teadlikkust ohtlikest ainetest töökeskkonnas tuleb tõsta, leidsid 85% uuringus osalenuist.
Foto: Pixabay
Kaubanduskoda uuris oma liikmetelt nende teadlikkuse kohta töökeskkonnas olevatest ohtlikest ainetest. Selgus, et ettevõtjad küll teavad oma ettevõttes olevatest ohtlikest ainetest, kuid mitte piisavalt palju.

Lausa 85% küsitlusele vastanutest soovib saada sellekohast lisainfot ning peab oluliseks ka laiemat töötajate teadlikkuse tõstmist, teatas kaubandus-tööstuskoda. 

Koja korraldatud küsitluses osales 60 kaubanduskoja liiget, kellest pea pooled olid tööstusettevõtted. Vaid 18% vastanutest arvas, et nad teavad väga hästi oma ettevõtte töökeskkonnas olevatest ohtlikest ainetest. 40% vastanutest teavad hästi ning 32% keskmiselt. Seega on näha, et ettevõtjad aga ka töötajad vajavad kindlasti täiendavat infot, mis puudutab töökeskkonnas olevaid ohtlikke aineid.

85% vastanutest tunneb vajadust tõsta nii tööandjate kui töötajate teadlikkust ohtlike ainete kohta. See ilmestab seda, et kuigi ohtlike ainete kohta teatakse, siis infot (sh näiteks ohutusmeetmete kohta) vajatakse kindlasti juurde.

Enim sooviksid vastajad täiendavat infot saada koolituste/teabepäevade kaudu (77,4% vastanutest), aga soovitakse ka vastavasisulisi trükiseid ning juhendeid töökohtadesse (77,4% vastanutest). Oluliseks peetakse ka teadlikkuse tõstmise kampaaniaid (54,7% vastanutest). Kasulike lahendustena pooldati ka konkreetset veebiportaali olemasolu (45,3%) ning nõustamistelefoni võimalust (22,6%).

24. aprillil algas kaheaastane Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuuri (EU-OSHA) teavitus- ja koostööprojekt, mis toimub üheaegselt enam kui 30 riigis. Teavitustöö eesmärk on juhtida tähelepanu töökeskkonnas peituvatele ohtlike ainetega seotud riskidele. 

Loe probleemi olemusest SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077