Autor: Tööstusuudised.ee • 25. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ipits: senine maksupoliitika ei tohi muutuda normiks

Veljo Ipits
Foto: Andras Kralla
On oluline, et viimase aja maksupoliitika ei muutuks normiks ja maksumuudatused baseeruksid analüüsil, rõhutas Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu esimees Veljo Ipits täna toimuval aastakonverentsil.

"Meie sektori arenguks on vaja head koostööd, nii tootjate omavahelist koostööd, koostööd tarbijaga ja kaubandussektoriga kui ka poliitikutega. Toidutööstuse käekäik sõltub palju poliitikutest," ütles Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu esimees Veljo Ipits täna toimuva XII Toidutööstuse aastakonverentsil peetud avakõnes.

Ipits rääkis, et toidutööstus vajab pidevat dialoogi valitsusega ning just sellist dialoogi, kus arvestatakse mõlema osapoole vajadustega. "On oluline, et viimase aja maksupoliitika ei muutuks normiks. Meie jaoks on väga oluline, et maksumuudatused baseeruksid analüüsidel ja soodustaksid ausat konkurentsi," rõhutas toiduliidu volikogu esimees.

Veel toonitas Ipits, et tähelepanu ja eraldi poliitikat vajaks ka tööjõud, sest tööjõunappus on selgelt jõudnud ka toidutööstusesse. "Vaja on edasi liikuda ka võõrtööjõu küsimusega. Spetsialistide puudus on saanud probleemiks ka toidusektoris," rääkis Ipits.

"Ka teadlaste ja ettevõtete koostöö tõhustamine on meie jaoks ülioluline, et tuua turule kõrgema lisandväärtusega tooteid," ütles Veljo Ipits. Ta lisas, et sektori arenguks ja tööjõunappuse leevendamiseks on toidusektori jaoks olulised ka automatiseerimine ja digitaliseerimine.

Eesti riigi poolt ootab toidutööstuse Ipitsa sõnul väga ka nullbürokraatia projekti realiseerumist. "See tuleb viia ka ametnike tasandile," ütles ta. 

Lõpetuseks tänas Veljo Ipits toidutootjaid ja kaupmehi ning toonitas, et Eesti toit on tarbijate poolt hinnatud ja Eesti toodangut tahetakse osta.

NB! Jälgi XII Toiduainetööstuse aastakonverentsi otseülekannet SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077