Autor: Tööstusuudised.ee • 9. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Masinatööstuse Liit valis uue nõukogu ja tunnustas parimaid

Masinaliidu üldkogul andis oma plaanidest ülevaate ka majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.
Foto: Eesti Masinatööstuse Liit
5. aprillil toimus Eesti Masinatööstuse Liit MTÜ üldkogu, kus valiti järgmiseks kaheks aastaks masina- ja metallitööstuse valdkonna arenguga tegelev nõukogu ja tunnustati aasta parimaid.

Uude nõukogusse valiti kokku 12 liiget: Priit Lind (BLRT Masinaehitus OÜ), Tõnis Raamets (Silwi Autoehituse AS), Veljo Konnimois (Radius Machining OÜ), Kristo Kaugja (Raasiku Elekter AS), Emöke Sogenbits (Hanza Mechanics Tartu AS). Inseneride- ja arendustemaatikaga tegelevad Marti Jeltsov (Estflow Consulting), Oliver Mets (Insero) ja Kristi Tölp (Electromatix OÜ), teatas Eesti Masinatööstuse Liit.

Tööjõu väljakutsetele lahenduste leidmisega hakkab tegelema Heikki Mäki (Finesta Baltic OÜ). Haridusvaldkonna esindajad on Kristo Karjust (Tallinna Tehnikaülikool) ja Marek Pakkin (Tallinna Tehnikakõrgkool). Teadus- ja arenduskeskust IMECC esindab Tõnu Lelumees, kelle eesmärk on luua sünergiat ettevõtete ja arendusprojektide vahel. Nõukogu eestvedamisel kavandatakse masina- ja metallitööstuse sektori strateegiline vaade ja tegevuskava. 

Veel tunnustas masinaliidu üldkogul ka aasta tublimaid. Kõige väärikama tunnustuse ehk Eesti Masinatööstuse Liidu auraha pälvis Paul Treier, kelle teeneks oli organisatsiooni taasasutamine aastal 1991. 2017. aasta aktiivseim liige on Saku Metall Allhanke Tehas, kes on nõu ja jõuga panustanud väga erinevatesse projektidesse. Kõige aktiivsema juhatuse liikme preemia sai Tõnu Lelumees (teadus- ja arenduskeskus IMECC), kes on initsieerinud ja eest vedanud mitmed olulisi algatusi. 2017. aasta sõbraks valiti majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, sest lõpuks ometi valmis tööstuspoliitika roheline raamat, mille mõte on majanduspoliitika kujundamine ja kasv läbi töötleva tööstuse.

Tegu 2017 auhind läks sotsiaalsele ettevõttele Merkuur OÜ ja nende mobiilsetele töötubadele. Merkuur on lühikese ajaga suutnud noortele üle Eesti masina- ja metallitööstuse kogemuse käega katsutavaks teha, mis on oluline järelkasvule. 

Eesti Masinatööstuse Liit MTÜ on masina- ja metallitööstuse erialaliit, mis ühendab 77 liiget, kelle huvi on koostöö ja valdkonna arendamine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077