Autor: Tööstusuudised.ee • 4. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hobipruulijad jooksevad tormi mini-õlletehase võidu nimel

Hobipruulijad jooksevad tormi mini-õlletehase võidu nimel
Foto: Postimees/Scanpix
Esmakordselt toimuvale Eesti kodupruulijate võistlusele jõudis end juba enne õllede hindamise reglemendi valmimist registreerida ligi 20 õllepruulijat Eesti eri paigust. Hobipruulijatel on võistlustööde esitamiseks aega 20. juunini.

Eesti Väikepruulijate Liidu poolt välja kuulutatud konkursi eestvedaja ja õllesommeljee Juks Ojapervel on hea meel, et üleskutse esimest korda läbiviidavale kodumaiste käsitööõllede mõõduvõtule on koduste “pruulinurkade” tegijate seas huvi äratanud. Tänaseks on olemas nii ülevaade esimestest huvilistest kui ka paika saanud võistluse täpne reglement.

“Ainuüksi esimese kuu jooksul pärast käsitööõlle pruulimisvõistluse väljakuulutamist on meieni ligi 20 kodupruulija soov võistlusest osa võtta ja oma põnevad maitsed teiste kõrval proovile panna,” kirjeldas Ojaperv ja lisas, et oma huvist osaleda on andnud teada kodupruulijad nii Harjumaalt, Tartumaalt, Pärnumaalt kui ka Ida-Virumaalt.

Nüüd on valminud ka võistluse ametlik reglement, mida hobipruulijad saavad aluseks võtta, kui juuni lõpus õlled võistlustulle läkitavad. “Kõige olulisem on meeles pidada, et tegemist pole kogenud tootjate, vaid tavaliste koduste hobipruulijatega. Nii on võistlusele oodatud iga huviline, kel on meile saata 20. juuniks 6 pudelit enda valmistatud käsitööõlut. Lisaks aule ja kuulsusele jagame parimatele kodupruulijatele ka praktilisi auhindu, mis koduse pruulimiskoja veelgi tõsiseltvõetavamaks aitavad muuta,” selgitas Ojaperv ja lisas, et võistluse peaauhinnaks on uhke BulletBrew mini-õlletehas koduseks õlletegemiseks. Parimad pruulmeistrid kuulutab žürii välja 6.-7. juulil toimuval Eesti Väikepruulijate Festivalil.

Eesti Väikepruulijate Liit on loodud 2013. aastal eesmärgiga jätkata ning arendada Eesti õlle-, veini- ja siidripruulimise kultuuri ja traditsioone ning arendada Eesti alkoholikultuuri läbi kõrgkvaliteediliste toodete pakkumise ja tarbija harimise. Liitu kuulub täna enamik Eestis tegutsevatest väikestest õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangumaht ei ületa 5 miljonit liitrit aastas.

Käsitööõlle pruulimisvõistlusel osalemiseks tuleb osalejal valida, kas osaleda kergete (alkoholisisaldus kuni 7%) või raskete (alkoholisisaldus vähemalt 7%) võistlusklassis ja anda oma võistlussoovist teada kuni 20. juunini aadressil [email protected]. Hiljemalt samaks kuupäevaks peavad jõudma korraldajateni 6 pudelit õlut. Võistlustööde hindamine toimub pimesi ning hindamist viivad läbi oma ala spetsialistid. Nädala jooksul enne lõppvõistlust toimuvad eelvoorud, kus selgitatakse välja mõlema klassi kuni 15 parimat õlut, mis jõuavad lõppvõistlusele. Lisaks ametlikele hindajatele saab lõppvõistlusel oma lemmiku valida ka rahvažürii. Parimaid premeeritakse auhindadega, mille on pannud välja näiteks Pruulmeistrid, Eesti Baarmenide Assotsiatsioon ja restoran Platz.

Rohkem infot käsitööõlle pruulimisvõistluse reeglite kohta leiab Eesti Väikepruulijate Liidu kodulehelt www.evpl.ee ja Facebooki fännilehelt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077