2. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muuga sadamas müüdi hiiglaslik tootmispind

Muuga tööstuspargi alast umbes pool ei ole kasutuses ja sinna otsitakse koostööpartnereid.
Foto: Äripäev
Soome kapitalile kuuluv logistikafirma AHL Logistic ostis Muuga sadamas asuva endise teraspleki galvaniseerimise tehase- ja laohoone. Müüki nõustanud Colliers Internationali sõnul on tegemist siinse turu lao- ja tootmispindade suurima tehinguga.

AHL Logisticu juhatuse liikme Mikko Juhani Laaksoneni sõnul on neil plaan kasutada Muuga Sadamas asuvat 34 600 m² suurust tootmis- ja laohoonet puist- ja üldkaupade ladustamiseks ning sealsamas ka kaupu laadida ja lossida.Müüjaks oli rahvusvahelise kontserni ArcelorMittal kohalik tütarettevõte ning müüdi hoonestusõiguse alusel rajatud tootmis- ja laohoone koos raudteeharuga.

Muuga sadamas on maaomanik Tallinna Sadam ning hoonestamine käib hoonestusõiguse alusel. Tallinna Sadama juhatuse liige, kommertsjuht Margus Vihman tervitab uue tegija tulekut Muuga sadamasse, vahendas Tallinna Sadam pressiteates. "Meil on hea meel, et mõni aasta suletud olnud endine teraspleki galvaniseerimise tehase hoone leidis uue omaniku ja saab taas kasutusele võetud,“ märkis Vihman.AHL Logistics on Eestis registreeritud ettevõte, mille juhatuse liige on Soome logistikaettevõtja Mikko Juhani Laaksonen. Laaksonen on juhatuse liige ka Soome ettevõttes Baltic Bulk OY, mis opereerib neljas Soome sadamas. Ettevõtte pakub laia valikut sadama-, lao- ja transporditeenuseid bioenergia tootjatele, toiduainete-, paberi-, metalli- ja keemiatööstustele.Tallinna Sadam sõlmis hiljuti sama ettevõtte omanikele kuuluva Bulk & Tank OÜga lepingu, mille järgi rajatakse Muuga sadama idaosasse ca 3 ha suurusele maa-alale peamiselt Eesti turuga seotud puistlasti (hakkepuit, pellet, lubi jms.) laokompleks.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077