29. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööjõukulude kokkuhoiu kalkulaator tööstusettevõtetele

Tööjõukulude kokkuhoiu kalkulaator tööstusettevõtetele.
Foto: Vladimir Jelov, Begin OÜ tööajaarvestuse ekspert
Tööaja registreerimine näpujäljega säästab tööstusfirmale tuhandeid tunde.

Näiteks ettevõttes, kus töötab täistööajaga 20 töötajat, hoiab Begin tarkvara aastas kokku ca 1200 töötundi, mis omakorda tähendab märkimisväärset efektiivsust tööandjale. Kui palju töötajate töötunde hoiaks kokku teie ettevõte, vaata Begini tööjõukulude kokkuhoiu kalkulaatorist SIIT!

Tarkvaraarendusfirma Begin biomeetrilised isikutuvastuse ja tööaja arvestamise lahendused on aidanud Harjumaal Rae vallas prille tootval Instrumentarium Optikal efektiivselt asendada kaardipõhine tööaja registreerimissüsteem näpujäljel põhineva süsteemiga.

Ilusaid, puhtaid ja esinduslikke Instrumentariumi prillipoode, mida on Eestis juba 43, teab enamik inimesi, kuid vähesed teavad, et Instrumentarium mitte ainult ei müü, vaid ka toodab ise Eestis prille.

Toote ja töö kvaliteet on Instrumentariumi prioriteet, kuid kui töö kvaliteet hakkab töökorralduse keerukuse tõttu kannatama, tuleb midagi ette võtta. Instumentariumi tootmises oli pikka aega kasutusel olnud kaardipõhine tööaja registreerimissüsteem, aga arvutuste tegemiseks oldi siiani sunnitud tuginema ka mitmetele Exceli tabelile.

Begini tarkvara rakendamise ekspert Kerttu Tuurma ütleb, et tootmisettevõtetes on palju probleeme sellega, et töötajad kaotavad sissepääsukaardi ära või jagavad seda kolleegile, kes oma kaardi koju unustas. Ta toob näiteks, et Instrumentarium Optikaga on uue süsteemi juurutamine olnud tõeline nauding. Instrumentarium Optika on väga dünaamiline tootmis- ja teenusfirma, mis on pühendunud nii oma töötajatele kui ka klientidele. Kahju, et nad pidid kulutama nii palju aega Excelile ja ebaefektiivsetele kaartidele. Nüüd aga oleme siin, et neid toetada.

“Me lihtsalt ei saanud enam oma vanast süsteemist piisavalt andmeid,” selgitab Instrumentarium Optika personalijuht Katrin Peets ja täpsustab naerdes, et tundus, nagu kaardiseadmed oleksid pidevalt olnud halvas tujus ega tahtnud koostööd teha. „See sundiski sundis meid kulutama palju aega Excelis, kuid siis avastasime Begini ja saime kohe nautida edukat koostööd.“

Üle 200 inimese toodab ja müüb prille

Instrumentariumis töötab graafiku alusel üle 200 inimese ning neile lisaks veel ka halduspersonal, nii et nende töögraafiku läbipaistvamaks muutmine ning Excelis veedetud aja vähendamine oli väga tähtis. Et Peetsal on personalijuhtimise süsteemidega palju kogemusi, siis oli tal firma vajadustest väga kindel nägemus, kuid enamik lahendusi ei paku piisavat funktsionaalsust vastuvõetava hinnaga.

Probleemi lahendas Begini kasutusele võtmine. Begini süsteem võimaldas korraldada ajahaldust erinevatest punktidest, kogudes teavet näiteks tootmisruumidesse ja kontorisse paigaldatud biomeetrililiste skännerite abil. Peetsa sõnul on süsteem lihtne ja muuts lisaks  Instrumentariumi ajahalduseprobleemi lahendamisele palju lihtsamakas ka palga arvutamise. “See süsteem on väga läbipaistev ning annab reaalajas ülevaate kõikidest meie osakondadest ja poodidest,” ütleb Peets.

Selge suhtlus ning kasutusmugavus

“Ma väärtustan seda, et Begin on valmis meiega koostööd tegema, et leida parimaid meie ärilistele vajadustele vastavaid lahendusi, ning et nad pakuvad kiirelt uusi ideid. Tänu erinevatele süsteemiaruannetele saame nüüd tööjõu planeerimist palju paremini hallata. Meie juhatajad veedavad märgatavalt vähem aega administratiivtööga, sest tänu suurepärasele töögraafiku planeerimismoodulile on manuaalne panus minimaalne. Teised lahendused seda meile ei pakkunud,” selgitab Katrin Peets.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077