8. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puittoodete eksport tegi kõigi aegade rekordi

Kodumaja ASi Norrasse ehitatud 14korruseline puidust elamu.
Foto: Kodumaja AS
Enim eksporditi puidust kokkupandavaid ehitisi, saematerjali ja ehitusdetaile. Valdkonna import oli 2017. aastal 687 miljonit eurot.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuhi Henrik Välja sõnul näitab ekspordi kasv, et välispartnerid hindavad Eesti puittooteid. “Eesti puittooted konkureerivad maailmas väga edukalt selliste riikidega nagu Saksamaa, Austria, Rootsi ja Soome. Oleme paarikümne aastaga ehitanud üles valdkonna, kus oleme maailmas juhtivate tootjate ja arendajate seas,” sõnas Välja.Ta lisab, et Eesti on ekspordimahtude arvestuses olnud aastaid Euroopa suurim puitmajade eksportöör.

Norrasse 14korruselise puidust korruselamu ehitanud Kodumaja ASi juhataja Andrus Leppiku sõnul on Eesti puitmajade ekspordivõimekus tõesti märkimisväärne. “Eestis valmistatud puitmaju eksporditakse kõige enam Skandinaaviasse, kelle enda puidutööstus on samuti kõrgelt arenenud. Eksport neisse riikidesse on Eesti ettevõtetele suur tunnustus,” lisas Leppik.Eesti suurimad puidu ja puittoodete sihtriigid on Skandinaavia maad, samuti Suurbritannia ja Saksamaa. Peamiste impordipartneritena kerkivad esile Skandinaavia maad, Venemaa ning Baltimaad. Olulisemateks impordiartikliteks on saematerjal, paber, papp ning puitmööbel ja selle osad. Sektoril tervikuna oli 2017. aastal positiivne kaubandusbilanss koguni 1,43 miljardit eurot.Metsa- ja puidutööstus on lisaks Eesti ekspordi edendamisele ka märkimisväärne tööandja: sektori tööhõive moodustab 6% kogutööhõivest, andes tööd peamiselt tõmbekeskustest väljaspool asuvates maapiirkondades.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077