Autor: Tööstusuudised.ee • 6. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enefit Energiatootmise juhatuse esimeheks saab Mart Proos

Mart Proos
Foto: Raul Mee
1. aprillist alustab Enefit Energiatootmise juhatuse esimehena Mart Proos, kel on mitmekülgne juhtimiskogemus tööstus- ja tootmisettevõtetest. Viimased 10 aastat on Proos olnud metallitööstusettevõtte Favor tegevjuht.

Enefit Energiatootmist alates 2010. aastast juhtinud Tõnu Aas otsustas pärast kaheksa-aastast juhtimisperioodi aja maha võtta.

„Arvestades Mart Proosi mitmekülgset juhtimiskogemust ja tema ehitusinseneri tausta, olen veendunud, et tegemist on kogenud juhi, tasakaaluka inimese ning hea meeskonnamängijaga, kes sobib hästi energiatootmise meeskonda. Energiatootmist ootavad ees mitmed põnevad väljakutsed, keskkond muutub pidevalt ja ma usun, et Mart Proos on igati sobilik inimene nende muutustega hakkama saamiseks,“ rääkis Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo.

Enefit Energiatootmise juhatuse esimehena ametisse astuv Mart Proos on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli tööstuse ja tsiviilehituse eriala. Aastatel 1992 – 2008 töötas ta kontsernis Rautaruukki erinevates ametites, sh Ruukki Metals Eesti AS ja SIA Ruukki Metals Latvia juhatuse esimehe ametikohal. Alates 2008. aastast töötab ta metallitööstusettevõtte Favor juhatuse esimehe ametis. „Energeetika on kiiresti muutuv ja väljakutsete rohke valdkond. Rakendan hea meelega oma kogemust Eesti energeetika arendamiseks,“ sõnas Mart Proos.

Raine Pajo sõnul on Tõnu Aas Eesti Energia elektrijaamade arengusse märkimisväärselt panustanud: „Tõnu juhtimisel on ehitatud Auvere elektrijaam ja viidud ellu mitmed suured projektid, restruktureerimised ja elektritootmisalased keskkonnaprojektid, mille tulemusena on vähenenud elektrijaamade keskkonnamõju ja suurenenud tootmise paindlikkus.“

Tõnu Aas tänas kolleege ja partnereid, kes on olnud talle tööteekonnal Eesti Energias kaaslasteks: „Olen pühendanud kaheksa aastat elektrijaamadele, õlitootmisele ja Ida-Virumaale. See on olnud minu jaoks väga huvitav, produktiivne ja muutusterohke aeg. Mul on hea meel, et olen saanud töötada energeetikasektoris maailma ühe parima tiimiga – Enefit Energiatootmise meeskonnaga. Soovin kõigile kolleegidele jõudu ja edu edaspidistes tegemistes, sest nii mõndagi jäi veel pooleli ning ärge unustage deviisi – üks kõigi, kõik ühe eest! Mart Proosile soovin palju õnnestumisi ja head energiat,“ lausus ta. Tõnu Aasa sõnul ei ole lahkumine kerge otsus, sest uusi väljakutseid on jätkuvalt. „Kuid kaheksa aastat elektrijaamade ja viimasel aastal ka õlitootmise juhina on piisavalt pikk aeg, et lubada endale võimalust mujal ringi vaadata,“ ütles Aas.

Enefit Energiatootmise juhatuses jätkavad juhatuse liikmetena elektritootmise eest vastutav Artjom Molodtsov, õlitootmise eest vastutav Dmitri Lipatov, tehnoloogia ja investeeringute eest vastutav Aleksandr Kaidalov ning varahalduse eest vastutav Jaanus Rattur.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077