28. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laomaailm: mida edukam on iga Eesti ettevõte, seda parem on meie kõigi elu

Juht Tarmo Tuisk hindab oma töötajaid väga kõrgelt ning nendib, et ettevõtte edukuse aluseks on Laomaailma supermeeskond.
Laosisustuse ja tõsteseadmete müüja Laomaailm on väärika, üle 20 aasta pikkuse ajalooga ettevõte, kelle jätkusuutlikkuse ja edu võti on professionaalne ning töökas meeskond. Et oma kliente veel paremini teenindada, laiendab Laomaailm tänavu oma tegevusvaldkonda konkurendi ostu kaudu.

„Meie jaoks on kõige olulisem olla oma sihtgrupile ehk kõigile, kes kasutavad tööstusmööblit ning ladustavad ja transpordivad kaupu ettevõtte­siseselt, pädev nõuandja. Seda eelkõige nii maailmas kui ka Eestis levivate innovaatiliste teadmiste ja kogemuste ümberjagamise teel. Usume, et kett on nii tugev kui selle nõrgim lüli. Mida edukam on iga Eesti ette­võte – ja seda alates kõige pisematest – seda parem on meie kõigi elu,“ ütleb Laomaailma juht Tarmo Tuisk.

Laomaailm pakub ka erinevaid täislahendusi alates lao terviklahenduse kavandamisest kuni paigalduseni koos kõige sinna juurde kuuluvaga, kaasa arvatud laotehnika müük või rent ja muidugi hooldus ning remont. „Meie eesmärk ei ole kliendile iga hinna eest midagi maha müüa, vaid just rõhuda nutikatele ja praktilistele lahendustele. Mõnikord peame ka kliendile soovitama loobuda suure ning kalli tõstuki või näiteks riiulite soetamise mõttest. Seda viimast näiteks siis, kui kaubaringlus on nii kiire, et ainuõige on ladustamine põrandal.“

"Meie eesmärk ei ole kliendile iga hinna eest midagi maha müüa, vaid just rõhuda nutikatele ja praktilistele lahendustele."

Samas on näiteks väiksed korjetõstukid ikka veel klientide jaoks üsna lendava vaiba staatuses ja raskelt omaksvõetavad. Ometi asendavad need korrusladude vajaduse, mis on suhteliselt kulukas ja aeglase töötempoga lahendus. Ka lihtsalt paigaldatavad ja efektiivsed moodul-vahepõrandad on alles klientide poolt avastamisjärgus teema. Ei usuta, et üks tõeliselt toekas ja kasulik lahendus saab nii lihtne olla. 

Kõige tähtsam on meeskond

Väga oluline on olla lisaks heale klienditeenindusele ka hea tööandja. Tuisu sõnul teeb tõsiselt rõõmu, et Laomaailmas on tööl inimesi, kes erinevatel põhjustel millalgi lahkunud, töötanud näiteks konkureerivates firmades, kuid tahavad jälle tagasi tulla. „Kahjuks pole kõigile olnud võimalik seda pakkuda, nii et meil isegi väike ootelist. Järelikult on Laomaailmas midagi, mis meeldib ja tagasi kutsub. See paitab muidugi tööandja hinge. Ja ilmselt on just siin peidus ka põhjus, mis sillutas tee Gaselli TOPi.“

Põnevaid arenguplaane on Laomaailmal palju ja kuigi nii müügikasumi kui ka arvete maht on alates aastast 2014 igal aastal 20–30% tõusnud, pole plaanis veel tiibu kokku pakkima hakata. „Tõtt-öelda kui meie müügimeeskonnalt murelikult koosolekul küsin, et kuidas te küll jõuate, siis väidab meeskond optimistlikult, et lagi pole sugugi veel käes. Mis saaks veel suurem kingitus olla kui selline supermeeskond!“ kiidab Tuisk.

Et aga pikemaid samme teha ja klientidele veel paremaks partneriks saada, on Laomaailmal plaanis sel aastal osta üks konkurent-firma enda koosseisu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077